Știrea zilei

VIDEO // Egiptul caută un fotograf care a filmat scene nud pe piramidă

Scandal de proporții, cauzat în Egipt de un fotograf danez. Andreas Hvid este acuzat că a filmat scene nud în vârful Piramidei lui Keops, singura dintre cele şapte minuni ale lumii antice care mai există astăzi.

Autoritățile din Egipt vor să îl aresteze pe Hvid, după ce bărbatul a filmat ceea ce pare a fi o scenă de sex în vârful piramidei. Imaginile au fost publicate pe Youtube și s-au viralizat, notează CNN. În clipul de trei minute, care a fost filmat noaptea, se vede cum un bărbat și o femeie se cațără pe ceea ce a fi Piramida lui Keops, numită și Marea Piramidă din Giza.

În momentul în care ajunge în vârf, tânăra și-a dat jos bluza. Clipul se încheie cu o imagine în care tinerii apar dezbrăcați îmbrățișându-se. Potrivit legislației egiptene, căţărarea pe cele trei piramide de pe Platoul Giza este interzisă. De altfel, ministrul Antichităţilor, Khaled al-Anani, a demarat o anchetă şi i-a cerut procurorului general să preia cazul. Directorul general, responsabil de monumentele de pe Platoul Giza, a declarat că înregistrarea este una falsă deoarece în zonă există un nivel ridicat de securitate, iar locul pare a fi prea luminat.

„Piramidele sunt cele mai importante monumente istorice din lume. Oamenii au diferite ambiții și pasiuni când își arată iubirea față de acestea”, a precizat oficialul egiptean, conform sursei citate. Între timp, fotograful danez Andreas Hvid a șters clipul de pe Youtube, însă imaginile există în continuare pe platformă deoarece au fost preluate de alte conturi.

„De mai mulți ani, am visat să mă urc pe marea piramidă (…) Ideea de a realiza o poză nud acolo a existat de ceva timp”, a declarat fotograful danez Andreas Hvid pentru tabloidul danez Ekstra Bladet. Ambasadorul danez în Egipt, Tomas Anker Christensen, a catalogat incidentul ca fiind unul este unul foarte grav. Fotograful în vârstă de 23 de ani a recunoscut, la rândul său, că aceasta a fost cea mai proastă idee pe care a avut-o până acum.

libertatea.ro

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul, alți 195 de oameni au fost testați pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, în ultimele 24 de ore. Victimele …