Știrea zilei

VIDEO // Domeniul Financiar – la raport

Ministerul Finanțelor, Serviciul Vamal și Serviciul Fiscal, la raport. În cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate rezultatele de activitate pentru anul 2018 a celor trei instituții de stat, precum și planurile pentru anul 2019. 

În 11 luni ale anului 2018, la Bugetul public național au fost acumulate venituri administrate de

Serviciul Fiscal de Stat în sumă de 33,2 miliarde lei. Declarația a fost lansată de directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța. De asemenea, Fiscul își propune pentru începutul anului 2019 să monitorizeze toate conturile bancare ale persoanelor fizice. Necesitatea acestor măsuri este legată  în primul rând de lupta spălării de bani și terorismul financiar.

Pentru Ministerul Finanțelor, 2018 a devenit un an al reformelor. S-a trecut la sfera fiscală. Scopul  principal fiind creșterea competitivității economiei prin stimularea sectorului real.

Iar directorul Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie a declarat că continuă demersurile de modernizare a infrastructurii posturilor vamale și a Sistemelor de Computerizare și Tranzit. În acest context, instituția a demarat lucrările de construcție a trei zone de control vamal, în  proximitatea posturilor Sculeni, Costești și Giurgiulești.

Directorul vămii totodată a menționat că în  aceste luni, departamentul său a suplinit bugetul statului cu 19 milioane de lei,iar datoriile statului, care ajung la 54 milioane de lei, indică o creștere față de  anul trecut de 5,2 %.

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tragedia de la Beirut: MAEIE dă asigurări că nu există moldoveni printre victime

Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozia de la Beirut, Liban, care …