Știrea zilei

VIDEO // Din martie, prețurile la combustibil vor crește. Ce spun experții

Vești proaste pentru automobiliști. Din martie 2019, prețurile la produsele petroliere ar putea crește semnificativ. Asta pentru că tarifele vor fi stabilite din nou, de către petroliști și nu de către ANRE cum este acum. Experții economici spun că, de fapt, prețurile ar trebui să scadă, odată ce pe piața externă carburanții se ieftinesc.

Potrivit noii metodologii, comercianții de produse petroliere vor fi cei care vor stabili și vor
modifica de sine stătător prețurile, reieșind din consumurile și cheltuielile pe care le vor suporta.

Până acum, tarifele la carburanți erau stabilite de către ANRE. Totuși, conform noilor prevederi, vânzătorii de produse petroliere nu vor putea avea un venit anul mai mare de 10 la sută. Modificările au fost operate la o serie de acte legislative, care au intrat în vigoare din 12 decembrie. Urmează ca până în data de întâi martie, ANRE să aprobe metodologia de calculare a prețurilor.

Prețurile la produsele petroliere erau stabilite o dată la două săptămâni de către ANRE, iar
majorările frecvente au stârnit o serie de nemulțumiri și proteste în societate. Ultimele scumpiri au fost suspendate de către instanță, drept urmare Parlamentul a votat un amendament prin care prețurile-plafon urmau a fi stabilite o dată în trei luni și nu la fiecare două săptămâni.

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 505 persoane infectate. S-au înregistrat încă 77 de cazuri de transmisie locală | VIDEO

Un deces și 82 de cazuri noi de infectare au fost confirmate astăzi. Astfel, numărul …