Știrea zilei

VIDEO // Democrații au depus o sesizare la CEC împotriva Maiei Sandu

Democrații s-au plâns la CEC pe Maia Sandu care ar face agitație electorală împotriva referendumului, deși nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru plebiscit. Potrivit PDM, într-un filmuleț video, Sandu ar fi îndemnat alegătorii să nu ia buletinele pentru referendum, încălcând astfel prevederile Codul Electoral.

Totodată, candidatul blocului ”ACUM” ar face presiune asupra membrilor secțiilor de votare să nu dea buletinele de vot decât dacă le cer alegătorii.

Contactați de noi, reprezentanții blocului ACUM a declarat că maia sandu nu a făcut agitație, calificând acuzațiile drept niște aberații.

Pe de altă parte poliția a înregistrat o serie de incidente. Un alegător din Ialoveni a plecat acasă cu o ștampilă din cabina de votare. În scurt timp, persoana a fost identificată, iar ștampila, întoarsă.

În alte trei cazuri alegătorii au deteriorat intenționat buletinele de vot. De asemenea, au fost înregistrate și situații în care panourile electorale ale unor concurenți au  fost distruse.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …