Știrea zilei

VIDEO // Declarațiile observatorilor internaționali

Scrutinul parlamentar de ieri a fost organizat corect, iar drepturile alegătorilor au fost respectate în totalitate. Declaraţia a fost făcută de membrii Misiunii CSI în cadrul unei conferinței de presă.

OSCE a venit cu o precizare privind desfășurarea alegerilor parlamentare. Potrivit delegaților, alegerile au avut loc într-o manieră profesionistă, iar incidente majore nu au fost.

Coordonatorul Misiunii de observare, Victor Guminschi, a apreciat transparența și profesionalismul CEC pe întreg parcursul perioadei electorale. Potrivit lui, numărul mare de formațiuni participante în campania electorală a oferit cetățenilor o mai mare libertate de a alege. Agitația electorală a fost activă, dar cu mici încălcări, care de altfel au fost remarcate de CEC.

Totodată, Leonid Kalașnikov, președintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, a menționat că atmosfera în secțiile de votare a fost una bună și a observat că oamenii înțeleg importanța alegerilor.

Misiunea de observare a început pe 14 februarie 2019. În total, la acest exercițiu din partea CSI au participat 106 observatori.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …