Știrea zilei

VIDEO // Declarațiile observatorilor ENEMO

Misiunea ENEMO a apreciat înalt activitatea Comisiei Electorale Centrale de organizare a alegerilor parlamentare din Moldova. Experții, însă au atenționat și asupra încălcărilor depistate, în special în cele trei circumscripții, deschise în afara țării.

Potrivit șeful-adjunct al misiunii, Bosko Nenezic, procesul de organizare a alegerilor de către Comisia Electorală Centrală a fost în mare parte eficient și transparent, întrucât ”sesiunile CEC au fost deschise pentru mass-media și observatori, precum și pentru public prin streaming online, deciziile CEC au fost difuzate on-line, în ziua alegerilor s-au furnizat informații periodice cu privire la procesul și participarea la vot, iar după închiderea secțiilor de votare rezultatele preliminare s-au afișat online. Totodată, s-a constat că ar fi fost încălcat principiul egalității votului, în cele 3 circumscripții de peste hotare:

Observatorii ENEMO au constatat mai multe greșeli și iregularități în ziua alegerilor cum ar fi: utilizarea camerelor de luat vederi, lipsa accesului în multe secții pentru persoanele cu deficiențe de mobilitate.

ENEMO a precizat că procesul electoral continuă, iar raportul final cu concluziile Misiunii privind alegerile parlamentare va fi publicat ulterior.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …