Știrea zilei

VIDEO // Compania care a câștigat licitația pentru furnizarea celor 31 de autobuze îl va da în judecată pe Chirtoacă

Compania care a câștigat licitația pentru furnizarea celor 31 de autobuze pentru Primăria capitalei îl va da în judecată pe Dorin Chirtoacă. Decizia vine după ce ieri, liberalul a acuzat municipalitatea că a cumpărat autobuze uzate, care ar fi fost înecate la inundațiile din anii trecuți, din Turcia. De cealaltă parte, agentul economic respinge acuzațiile și spune că autobuzele sunt noi.

Autobuzele destinate Primăriei Municipiului Chișinău sunt noi și  în  perfectă  stare  de funcționare, iar prețul pe care primăria îl va plăti este unul bun, sub prețul cu care astfel de autobuze sunt vândute în regiunea noastră geografică. „Vom cere instanței ca domnul Chirtoacă să ne plătească un prejudiciu echivalent cu valoarea unui autobuz  nou,  iar după plata acestui prejudiciu ne angajăm să donăm Capitalei Republicii Moldova un nou autobuz.”, se arată într-un comunicat de presă emis de către compania din Turcia.

Contactat de postul nostru de televiziune, Dorin Chirtoacă nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție, însă pe o rețea de socializare acesta a scris: „ Dacă tot vreți să mă dați în judecată, de ce ați fugit cu tot cu autobuze din PMAN? Gata expoziția? Parcă trebuiau să stea până pe 24 februarie? Lăsați-le în piață, să le poata vedea toată lumea și trage concluzii. După care să mergem și în judecată.”

Precizăm că Dorin Chirtoacă a făcut mai multe filmulețe video în care a adus mai multe acuzații la adresa companiei câștigătoare.

Fostul primar al capitalei a declarat că autobuzele achiziționate de Primărie ar fi fost scoase din Turcia ca neconforme și aduse în Republica Moldova ca „noi”. De asemenea, Chirtoacă a mai declarat că autobuzele ar fi fost cumpărate la un preț dublu decât cel real.

Amintim că la data de 16 februarie curent, 25 de autobuze au fost expuse în PMAN.

Firma care a câştigat licitaţia este un offshore care are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord.

În Capitală vor fi aduse încă șase autobuze, în cadrul aceluiaşi lot de achiziţii. Costul total al acestor unități de transport este de 81 de milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Am putea primi coronavirus prin colete? Cei care aduc și primesc pachete din Italia nu respectă nicio măsură de protecţie | VIDEO

Moldovenii nu se tem de coronavirusul din colete. În pofida faptului că mai multe orașe …