Știrea zilei

VIDEO // Cei mai cunoscuți candidați care au pierdut alegerile

Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost marcate nu numai de victorii, ci și de înfrângeri. Rezultatele din circumscripțiile uninominale au fost influiențate nu doar de formațiunea politică din care face parte candidatul, dar și de ceea ce reprezintă el în sine. Despre cei mai cunoscuți candidațiați, cărora cetățenii nu le-au oferit suficient suport pentru victorie, urmăriți în reportaj.

Dacă vorbim de circumscripțiile uninominale, binomului PAS-DA conduce topul marilor perdanți. Fostul liberal Valeriu Munteanu a fost înfrânt detașat în circumscripția nr.18,de președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, iar secretarul general al PAS, Igor Grosu, a fost „umilit” la Strășeni de rezultatele obținute de premierul Pavel Filip.

Nici vicepreședintele platformei „DA”, candidatul Blocului ”ACUM”, Alexandru Slusari nu a fost primul pe lista câștigătorilor pe circumscripția uninominală nr. 28. Iar la Sângerei Oazu Nantoi, candidatul binomulului PAS-DA – a fost învins de democratul Gheorghe Brașovschi.

Unul dintre foștii deputați în Legislativ, vice-președintele PLDM, candidat pe lista Blocului „ACUM”, Iurie Țap nu a atins pragul necesar de voturi pentru un fotoliu în noul Legislativ, în circumscripția uninominală.

Printre candidații socialiști, care au fost mai puțin norocoși în circumscripțiile uninominale, unde au candidat, sunt Vladimir Țurcan și Radu Mudreac.

Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, nu a învins pe circumscripția nr. 31 din Chișinău, unde a candidat. Membrul Guvernului s-a clasat abia pe poziția a treia, obținând doar 13% din sufragii.

Liberalul Dorin Chirtoacă a fost înfrânt chiar în satul lui de baștină, Colonița, pe circumscripția nr. 32. Fostul primar general al capitalei nici măcar nu se află în top trei, conform rezultatelor alegerilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO | Ilan Șor prezintă o nouă dovadă incontestabilă a presiunilor pe care le exercită Dodon asupra Curții de Apel Cahul

Liderul Partidul Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor a prezentat vineri, 3 aprilie, noi dovezi ce …