Știrea zilei

VIDEO // Blocul ”ACUM” cere permiterea votului cu pașapoartele expirate, pentru diasporă

Blocul electoral ”ACUM” protestează din nou. Astăzi, candidații PAS și DA s-au adunat în fața Comisiei Electorale Centrale și au cerut ca membrilor diasporei să li se permită votul cu buletinele și pașapoartele expirate. Aceștia au cerut ca CEC să ia o decizie în acest sens cât mai curând.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a vrut chiar să înainteze personal o petiție cu cererile protestatarilor conducerii de la CEC. Aceasta însă a fost oprită de polițiști, care i-au comunicat că președintele CEC, Alina Russu nu este prezentă. La rândul său, Sandu a declarat că decizia de a nu permite votul în baza actelor de identitate expirate va duce la faptul că circa 15% din alegători nu vor putea merge la vot.

Reamintim că la sfârșitul lunii trecute prin hotărârea Curții Constituționale, peste hotare votul cu pașapoarte sau buletine expirate a fost interzisă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …