Știrea zilei

VIDEO // Au rămas 10 zile până la încheierea scanării carnetelor de muncă

Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat că în data de 15 decembrie, se va încheia scanarea informaţiei din carnetele de muncă, care conțin înregistrări privind perioadele de lucru până la 1 ianuarie 1999. Cu toate acestea, nu toţi angajatorii au prezentat la casele teritoriale carnetele de muncă ale angajaţilor, pentru a fi scanate.

Cetăţenii care în prezent, în mod oficial, nu sunt încadraţi în câmpul muncii, dar au carnete de muncă cu înregistrări privind perioadele de lucru până la 1 ianuarie 1999, le pot aduce personal la casa teritorială de asigurări sociale, după locul de trai, pentru a fi scanate.

După finalizarea procesului de scanare carnetul de muncă se restituie titularului. Până în data de 28 decembrie, angajatorii vor restitui angajaţilor carnetele de muncă cu înregistrările despre posturile de muncă la care sunt angajaţi la moment.

Iar începând cu ianuarie 2019, carnetele de muncă vor fi scoase din circulaţie. Angajatorii care au salariați, iar în carnetele de muncă sunt înscrisuri după 1 ianuarie  1999, trebuie doar să informeze Casa Națională de Asigurări Sociale despre acest lucru.

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

Țigările și produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere în spațiile comerciale | VIDEO

Țigările și produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere în spațiile comerciale. …