Știrea zilei

VIDEO // Aplicația care va permite alegătorilor din străinătate să aibă acces la informație și să vadă care sunt cele mai aproape secții de votare

Ca procesul de votare să se desfășoare mai eficient nu doar acasă, dar și în secțiile de votare deschise peste hotare, CEC, împreună cu reprezentanții Direcției de Tehnologii Informaționale – Gestionarea listelor electorale, au dezvoltat o aplicație care va permite alegătorilor din străinătate să aibă acces la informație și să vadă care sunt cele mai aproape secții de votare. Mai mult decât atât, aplicația permite utilizatorului să afle care dintre aceste secții este mai mult sau mai puțin aglomerată.

Diaspora.Voteaza.md este aplicația care pune la dispoziția fiecărui cetățean care va decide să voteze peste hotare informații.

Adresele exacte ale secțiilor de votare sunt indicate direct pe hartă, iar aplicația este disponibilă în două limbi – rusă și română. Totodată, pe 24 februarie rezultatele din toate secțiile de votare vor fi lansate online.

Adresa web va fi postată pe pagina Comisiei Electorale Centrale unde fiecare cetățean o va putea accesa, totodată când secțiile de votare vor fi închise și funcționarii electorali vor începe numărarea și totalizarea rezultatelor, cetățenii vor fi informați despre rezultatele preliminare.

Până la alegerile parlamentare din 24 februarie au mai rămas 13 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …