Știrea zilei

VIDEO // Accidentele rutiere au luat viața a 41 de oameni. Datele sfâșietoare pentru anul 2018

Statistici alarmante: 41 de oameni au decedat pe parcursul anului 2018 în accidente rutiere, produse în Chișinău. Datele au fost făcute publice de către poliția Capitalei, care a prezentat și cauzele ce au generat aceste decese, dar și cum oamenii legii vor combate fenomenul de conducere a autovehiculului, în stare de ebrietate.      

41 de morți în primele 11 luni ale anului 2018, în accidente produse în Chișinău. Statistici alarmante: în ce sector s-au înregistrat cele mai multe accidente și cauzele celor care au generat  decese, urmăriți în reportajul ce urmează.

Potrivit șefului adjunct al Direcției Municipale de Poliție, Silviu Mușuc, de la începutul anului și până la finele lunii noiembrie, pe teritoriul mun. Chișinău, au fost înregistrate, în total, 1 153 de  accidente rutiere grave, 41 persoane au decedat și altele 1382 de persoane au fost traumatizate.

În 141 de cazuri din toate accidentele, au fost implicați minori. Din nefericire, cinci copii au decedat, iar 196 au rămas cu traume fizice.  Datele  oficiale arată că cele mai multe accidente au avut loc în luna iunie, iar în zilele de duminică au murit cei mai mulți oameni, în medie opt.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Alina Burghez, doar în weekend-ul trecut  s-a înregistrat o statistică îngrijorătoare a încălcărilor  normelor de circulație rutieră.

Inpectoratul Național de Patrulare informează că în perioada 7-9 decembrie s-au produs 1300 încălcări al regulamentului circulatiei rutiere, printre care șoferii au depăsit limita de viteza 566, 41  fară permis de conducere, 23 soferi suspecti de conducerea in stare de ebrietate.

În acest context, menționăm că la data de nouă decembrie s-a înregistrat un grav accident rutier, la intersecția străzilor Ciuflea cu București, care s-a soldat cu moartea a două persoane.  .

Un alt caz grav, produs tot pe data de 9 decembrie a a vut loc pe str. Burebista din sectorul Botanica al capitalei. Agenții de patrulare au observat un automobil de model „Ford Transit” care se deplasa haotic. Angajații INP au început urmărirea acestuia, iar conducătorul a fost stopat abia în orașul Anenii-Noi. Tânărul în vârstă de 18 ani, nu poseda permis de conducere și avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru acțiunile sale, tânărul riscă să fie tras la răspundere  conform legislației în vigoare

Reamintim că din 14 decembrie 2018, conducătorii auto care vor fi prinși băuți la volan, vor rămâne fără permis de conducere. Din această dată va intra în vigoare Legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de  ebrietate.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tragedia de la Beirut: MAEIE dă asigurări că nu există moldoveni printre victime

Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozia de la Beirut, Liban, care …