Știrea zilei

VIDEO // 28 de producători agricoli din țară au primit granturi în valoare de 7,2 milioane de dolari

Noi granturi pentru agricultorii din Moldova. 28 de producători agricoli din țara noastră au beneficiat de granturi în valoare de 7,2 milioane de dolari, în  cadrul programului „Managementul Durabil al Terenurilor”. Astăzi, beneficiarii selectați și-au primit certificatele în cadrul unui eveniment public, desfășurat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Unul dintre beneficiarii grantului,  cu un plafon de aproximativ 20 000 de dolari  per producător agricol, este și Serghei Goncear. Omul de afaceri spune că, datorită grantului obținut, va putea să-și  achiziționeze tehnici agricole de ultimă generație,  necesare pentru a-și lucra pământurile.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Nicolae Ciubuc, a felicitat beneficiarii și a menționat că, datorită acestui grant, fermierii își vor recupera o parte din cheltuielile investite în calitate și performanță.

În total, prin intermediul Programului de Granturi  Managementul Durabil al Terenului, a oferit producătorilor agricoli din Republica Moldova un sprijin financiar în valoare de peste 45,6 milioane de lei, echivalentul a 2,4 milioane de dolari SUA.

Valoarea medie a unui grant obținut de agricultori reprezintă 237,5 mii de lei. Cei mai mulți beneficiari ai programului provin din nordul republicii. În această regiune sunt amplasați 108 producători, care au beneficiat de compensarea investițiilor efectuate în tehnologii și practici MDT.

În regiunea de sud, proiectul  a oferit sprijin financiar pentru 53 de producători, iar din centrul republicii sunt 31 de agricultori.

Programul de granturi post-investiționale „Managementul Durabil al Terenurilor”  a fost lansat în anul  2014.

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tragedia de la Beirut: MAEIE dă asigurări că nu există moldoveni printre victime

Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozia de la Beirut, Liban, care …