Știrea zilei

Ștefan Gațcan, deputatul mai ieri dispărut, a revenit în Parlament. Cum explică acțiunea sa și ce planuri de viitor are | VIDEO

Deputatul dispărut Ștefan Gațcan a revenit în Parlament.  Acesta nu a fost surprins în momentul în care a ajuns, dar odată ce a început ședința plenului, a intrat în sală și s-a așezat lângă președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. Deși a evitat să apară în fața presei, Gațcan a publicat o postare pe Facebook, dar din nou, nu pe pagina personală, ci pe cea creată în timpul campaniei electorale și care este administrată de PSRM.

În mesajul postat deputatul a menționat că s-a răzgândit să se retragă din politică și rămâne membru al fracțiunii PSRM.

Telenovela dispariției lui Ștefan Gațcan se pare că a luat sfârșit. După așa zisa reabilitare, deputatul a revenit în Parlament, dar deocamdată nu a declarat nimic jurnaliștilor.

Acesta a lăsat doar o adresare pe Facebook, care, din nou, nu a fost publicată pe pagina personală, dar pe cea pe care anterior au apărut videourile cu el. În mesaj, el menționează că este începător în politică, motiv pentru care ar fi mai vulnerabil la anumite greșeli. Totodată, deputatul a menționat că va mai rămâne o perioadă pe arena politică și că își va continua activitatea în calitate de membru al fracțiunii PSRM.

ȘTEFAN GAȚCAN, deputat PSRM: „Chiar dacă luasem decizia de a părăsi politica, nu puteam să stau indiferent când am văzut ce haos, debandadă și populism s-a creat în Parlament. De aceea am luat decizia că prezența mea în Parlament este necesară cel puțin atâta vreme cât ea ajută ca țara să nu intre în instabilitate și blocaj. Rămân însă la ideea de a mă retrage din politică, atunci când retragerea mea nu va avea consecințe grave asupra oamenilor și a țării”, a scris Gațcan pe o rețea de socializare.

Deputatul a făcut un apel la încetarea speculații legate de deciziile sale motivând că sunt subiecte mult mai importante acum asupra cărora politicienii ar trebui să-și îndrepte atenția. Amintim că scandalul în jurul lui Ștefan Gațcan a început în data de 30 iunie, când a părăsit fracțiunea PSRM și a aderat la “Pro Moldova”. Ulterior, colegii săi din grupul parlamentar au anunțat că deputatul ar fi fost agresat verbal și amenințat să-și depună mandatul de către socialiștii Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea, iar Gațcan a și depus o plângere la Procuratură în acest sens.

A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță anunța pe Facebook că Gațcan s-ar fi răzgândit, a renunțat la mandat, dar a rămas parte a echipei. Ulterior, deputații „Pro Moldova” au protestat la Președinție, acuzându-l pe Igor Dodon și pe socialiști că l-ar fi sechestrat pe Gațcan.

După câteva ore, acesta a apărut însă într-un video, filmat în vie în care spunea că este bine, împreună cu familia și are nevoie de reabilitare psihologică.

În seara aceleiași zile, în presă au apărut informații că el ar fi fost scos din țară la cererea lui Igor Dodon, fapt recunoscut, ulterior, de șeful statului, care a anunțat că i-a oferit protecție de stat până la granița țării.

Pe parcurs, Gațcan a mai apărut în câteva filmulețe video, iar în unul chiar a solicitat retragerea cererii pe care a depus-o la Procuratură. La începutul săptămânii, reprezentanții Poliției din România au confirmat că Ștefan Gațcan s-ar afla la Iași, iar miercuri presa a scris că deputatul a revenit acasă. Din pozele surprinse din blocul în care locuiește se vede că zona era împânzită de ofițeri ai SPPS.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Procuratura Generală: 16 reținuți printre care 4 polițiști – rezultatul celor 31 de percheziții în dosarul „Metalferos” | VIDEO

16 reținuți printre care 4 polițiști. Este rezultatul celor 31 de percheziții în dosarul „Metalferos”, …