Știrea zilei

Curtea de Apel a decis reincluderea lui Sergiu Labliuc în cursa electorală | VIDEO

Curtea de Apel Chișinău a admis recursul candidatului Partidului Politic ”ȘOR” la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc și a anulat hotărârea primei instanțe cu privire la anularea înregistrării sale în calitate de candidat în cursa electorală.

Rezultatul a fost precedat de acțiuni de protest în fața Curții de Apel Chișinău, în care s-a cerut justiție corectă și reincluderea lui Labliuc în cursa electorală.

SERGIU LABLIUC, candidat la primăria, com. Jora de Mijloc, Partiul „ȘOR”: „Vă mulțumesc din tot sufletul că am câștigat, că m-ați susținut. Vă îndemn iarăși să nu ne relaxăm, să fim tari, să câștigăm următoarea instanță, pentru că sunt aproape sigur că adversarii mei vor încerca în ultima instanță să contesteze. Așa că, trebuie să fim mereu gata să arătăm poziția noastră civică în această privință.”

RADU BUȘILĂ, avocat: „Noi am făcut și drumuri, și iluminare, și școli, și grădinițe și mâncare gratuită pentru copii, și asistență socială, și terasă de vară, și sărbători, Vârsta de Aur și tot ce am crezut noi că este mai bun pentru dumnevoastră, iar acum, vă mulțumim foarte mult din suflet și din inimă că nu ați fost indiferenți și ați venit cu toții aici să fim solidari și să-l susținem pe Sergiu.”

Amintim că Judecătoria Orhei a anulat înregistrarea lui Sergiu Labliuc din cursa electorală sub pretextul că deși a fost înregistrat, el nu ar fi degrevat din funcție.

Sergiu Labliuc a atacat încheierea primei instanțe la Curtea de Apel.

Labliuc se declară nevinovat și respinge acuzațiile declarând că toate actele, au fost semnate de el înainte de a fi înregistrat în cursă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pro Moldova cere PG și instituțiilor europene să investigheze cazul Gațcan: „Considerăm inadmisibil ca un ales al poporului să fie sechestrat”

Partidul Pro Moldova a înregistrat în Parlament o declarație politică cu privire la împiedicarea prin presiune …