23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Victor Chironda vine cu soluții pentru eficientizarea consumului de energie termică | VIDEO

Pentru că în prezent unii proprietari ai apartamentelor din fondul locativ municipal achită facturi mari pentru agentul termic, din cauza sistemului de încălzire învechit, dar și din cauză că blocurile nu sunt izolate termic, Victor Chironda, candidatul la funcția de primar al capitalei din partea Partidului ”Forța Nouă”, a venit cu unele soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Chironda a propus un set de măsuri pentru a eficientiza consumul de energie termică.

În cadrul unei conferințe de presă, Victor Chironda, candidat la funcția de primar al capitalei din partea Partidului ”Forța Nouă” a vorbit despre problemele și soluțiile ce țin de de încălzirea centralizată, din blocurile din Chișinău. Acesta a enumerat unele minusuri de care se împiedică aproape fiecare chișinăuian pe timp de iarnă.

Foarte des, apartamentele și blocurile noastre consumă de două trei ori mai multă căldură decât ar fi necesar, pentru că pierderile termice sunt foarte mari, din cauza aceasta facturile sunt mari și plătim scump, practic din cauza că plătim aerul de afară. Locatarii de asemenea nu pot decide când să-și pornească încălzirea în apartament, este o decizie care ține de administrația blocurilor, de obicei, a declarat VICTOR CHIRONDA, candidat la funcția de primar al capitalei, Partid ul ”Forța Nouă”.

Totodată, Chironda împreună cu Sergiu Tofilat, candidat pe lista pentru CMC, au venit cu soluții pentru a rezolva toate aceste probleme, dar și cu unele metode de utilizare a energiei termice.

 Este vorba despre ajutarea asociațiilor să contracteze împrumuturi cu dobândă simbolică și cu o componentă de grad, doar Primăria poate contracta astfel de contacte. Trebuie să anunțăm concursuri deschise pentru toate blocurile din oraș, a declarat VICTOR CHIRONDA, candidat la funcția de primar al capitalei, Partid ul ”Forța Nouă”

Totodată, potrivit lor, încă o soluție ar fi instalarea punctelor termice individuale la fiecare bloc, precum și conectarea individuală a fiecărui apartament la coloană de încălzire. Mai mult, Chironda a propus instalarea contoarelor individuale pentru locuințe, precum și instalarea termostatelor pentru reglarea temperaturii. Victor Chironda este candidat la funcția de primar al capitalei din partea Partidului ”Forța Nouă”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …