Știrea zilei

Veteranii războiului de pe Nistru și ai celui din Afganistan amenință cu proteste | VIDEO

Veteranii războiului de pe Nistru și ai celui din Afganistan amenință cu proteste dacă nu le vor fi întoarse un șir de facilități anulate pe parcursul anilor de autorități. În prezent, ei spun că dispun dar o indemnizație de 300 de lei lunar și dreptul de a călători gratuit cu transportul public. 

VICTOR CIOBANU, veteran, reprezentant al grupului de inițiativă. Vouă, guvernanților, trebuie să vă fie rușine față de copii și urmașii noștri la ce sărăcie ați dus voi, nu mai zic de țară, dar veteranii care au luptat pentru țara asta. Vom face proteste, vom lupta până vom obține victoria, până statul își va îndeplini datoria față de noi.

Veteranii spun că vor solicita tratamente gratuite la centrele de reabilitare, bilete la sanatoriu, medicamente gratuite, indemnizații și loturi de teren pentru locuințe. Lista cu revendicări va fi transmisă autorităților după Adunarea Generală de mâine, la care ar putea fi creată o singură Uniune a veteranilor. Solicitat de noi, consilierul Guvernului, Vitalie Dragancea, ne-a spus că problemele acumulate de ani de zile nu pot fi soluționate imediat și că este nevoie de o abordare rațională din partea tuturor, inclusiv a veteranilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Câte școli din Capitală optează pentru prezența fizică a 100% în clase – detalii

Consultările în vederea identificării modelului de funcționare a instituțiilor de învățământ din Chișinău, de la …