23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

VETERANII CONDAMNĂ TRĂDAREA LUI DODON | VIDEO

Sute de veterani ai Ministerului de Interne şi ai Războiului de pe Nistru au condamnat federalizarea ţării, promovată de Partidul Socialiştilor şi preşedintele Igor Dodon. Cu pancarte în mâini, oamenii s-au adunat, în această dimineaţă, în scuarul Catedralei din Capitală şi au cerut respectarea statului de drept şi a suveranităţii Republicii Moldova.

Participanţii la protest au semnat o rezoluţie prin care condamnă ideile geopolitice propagate de socialişti şi au cerut demisia lui Dodon pentru că primește, ilegal, din Rusia, bani pentru finanțarea PSRM, fapt recunoscut chiar de el. Acum câteva zile, au fost publicate probe video, în care Igor Dodon spune că primea, lunar, din Rusia, până la un milion de dolari.

Totodată, recent, în presa rusă, vicepremierul rus Dmitri Kozak a lăsat să se înţeleagă că Moscova a fost implicată direct în procesul de negocieri privind formarea alianţei între PSRM şi ACUM şi că printre condiţii se număra şi federalizarea Republicii Moldova.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, veteranii au vociferat că nu au luptat în zadar pentru independența statului și că nu-și doresc federalizarea țării. Membrii Asociaţiei condamnă acțiunile de trădare ale lui Igor Dodon și spun că nu-l recunosc drept președinte al țării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldoveni, plasați în carantină după ce o femeie chineză, suspectă de coronavirus, a fost dată jos din trenul Kiev-Moscova

O femeie chineză de 41 de ani a fost scoasă dintr-un tren în stația Suzemka …