Știrea zilei

Vești „urât mirositoare” pentru chișinăuieni! Lucrările de reabilitare a Stației de Epurare bat pasul pe loc | VIDEO

Mirosul insuportabil din capitală ar putea să nu dispară nici în această primăvară. Lucrările de reabilitare a Stației de Epurare sunt finisate doar în proporție de 25%, din cele 80%, cum era prognozat potrivit contractului. Potrivit responsabililor de proiectul de reabilitare depășirea termenului e cauzată de lipsa forței de muncă. Primarul capitalei împreună cu directorul general interimar al Apă-Canal dar și reprezentanții firmei care se ocupă de lucrări au făcut o inspecție pe teritoriul Stației de Epurare din Chișinău.

Inspecții la Stația de Epurare. Imaginea nu s-a schimbat: câteva șantiere în construcții, care trebuia, în mare parte, să fie deja date în exploatare și clădiri în stare deplorabilă. Termenele au fost depășite substanțial. De exemplu lucrările de reabilitare a denisipatorului, care trebuia dat în exploatare decembrie 2019 au fost realizate în proporție de 30 la sută. Iar lucrările la stația de pompare, care trebuiau finisate în aceeași perioadă s-au efectuat în proporții de doar 5 la sută. Responsabilii de proiect au declarat că principala cauză a întârzierii este lipsa forței de muncă.

ROBERT RADU, managerul de proiect: „În momentul de față avem muncitori din Tajikistan care nu pot lucra aici din cauze mai mult sau mai puțin obiective. Biroul de migrație nu a dat acceptul acelor oameni.”

Potrivit primarului capitalei însă termenele au fost depășite din „cauza proastei administrări sau a relei intenții”.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: „Nu este forță de muncă, că sunt clauze contractuale, că nu știu ce… Sunt toate problemele cu care se confruntă nemijlocit acea companie care realizează aceste lucrări.”

Anatolie Lichii, directorul general interimar la Apă-Canal Chișinău a promis să să prezinte, în termen de două săptămâni graficele și acțiunile pentru a scăpa de miros.

Amintim că în urma unei licitații internaționale, contractul pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi Linia Nouă de Tratare a Nămolului din cadrul programului desfășurat cu susținerea BERD și BEI a fost atribuit unei firme germane, iar valoarea contractului este de 24.243.479,61 de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un moldovean confecţionează măşti pentru Carnavalul de la Veneţia

Victor Vădăvoi, din satul Duşmani, raionul Glodeni a devenit cunoscut pentru pasiunea sa de a …