Știrea zilei

Verificări în Capitală: Peste 200 de troleibuze pun în pericol siguranța pasagerilor

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu Agenția Națională Transport Auto, au supus verificării parcurile de troleibuze din mun. Chișinău, în vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport.

Au fost supuse verificării 210 troleibuze unde au fost depistate încălcări ale legislaţiei, admise de către şoferi, cum ar fi defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie și cauciucuri uzate.

Potrivit poliţiei, au fost întocmite 6 procese-verbale cu aplicarea amenzilor în mărime de 300 lei, la cinci unități  de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de forțele de ordine iar pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice, mecanicului i-a fost înmânată prescripție cu termen de înlăturare a defecțiunilor depistate.


Scopul Poliţiei Capitalei este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea transportului public, iar şoferii au fost  atenţionaţi să respecte regulile de circulaţie rutieră.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sechestru pe bunuri infracționale de șase milioane de lei la solicitarea PCCOCS | VIDEO

Curtea de Apel a admis recursul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și …