Știrea zilei

Verificări în Capitală: Peste 200 de troleibuze pun în pericol siguranța pasagerilor

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu Agenția Națională Transport Auto, au supus verificării parcurile de troleibuze din mun. Chișinău, în vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport.

Au fost supuse verificării 210 troleibuze unde au fost depistate încălcări ale legislaţiei, admise de către şoferi, cum ar fi defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie și cauciucuri uzate.

Potrivit poliţiei, au fost întocmite 6 procese-verbale cu aplicarea amenzilor în mărime de 300 lei, la cinci unități  de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de forțele de ordine iar pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice, mecanicului i-a fost înmânată prescripție cu termen de înlăturare a defecțiunilor depistate.

Scopul Poliţiei Capitalei este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea transportului public, iar şoferii au fost  atenţionaţi să respecte regulile de circulaţie rutieră.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Întreprinderile de stat și cele municipale de interes public vor fi supuse auditului extern obligatoriu

Întreprinderile de stat și cele municipale de interes public vor fi supuse auditului extern obligatoriu. …