Știrea zilei

Veniturile Olesei Stamate, mai mari decât ale celorlalți candidați la funcţia de deputat în circumscripţia din Hânceşti, luate împreună | VIDEO

Veniturile Olesei Stamate, candidatul PAS la funcţia de deputat în circumscripţia 38 din Hânceşti, sunt mai mari decât ale celorlați candidați, luate împreună. Fostul ministru al Justiției a declarat un venit de 3,7 milioane de lei, în timp ce la polul opus, cu cele mai modeste venituri, se află liberal-democratul Anatolie Postolachi, cu circa 170 de mii de lei câștigate împreună cu soția. Declarațiile celor șapte pretendenți la funcția de deputat au fost publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit declarației sale de avere, Olesea Stamate a obținut, împreună cu soțul, venituri de peste 3,7 milioane de lei. Fostul ministru al Justiției a mai primit puțin peste șase mii de lei pentru unele servicii prestate unui post privat de televiziune. În schimb, liderul Partidului Liberal și candidatul Blocului „Unirea”, Dorin Chirtoacă, a declarat un salariu de peste 450 mii lei. Venituri de circa 300 de mii de lei a indicat candidatul independent, Grigore Cobzac. În acelaşi timp, democratul Ion Mereuță a declarat un venit total de circa 880 mii lei.

DECLARAȚIILE DE AVERE ALE CANDIDAȚILOR LA ALEGERILE DIN HÎNCEȘTI

Olesea Stamate – 3,7 mln. lei

Dorin Chirtoacă – 450 mii lei Grigore Cobzac – 300 mii lei

Ion Mereuță – 880 mii lei

Liberal-democratul Anatolie Postolachi, pretendent și el la fotoliul de deputat, a câștigat anul trecut, împreună cu soția, circa 170 de mii de lei. De asemenea, Vitalie Balinschi candidatul din partea Partidul „ȘOR” a obținut venituri de puțin peste un milion de lei. Iar Ștefan Gațcan, reprezentantul PSRM în alegerile parlamentare noi din Hîncești, a declarat un salariu de peste 300 mii lei.

DECLARAȚIILE DE AVERE ALE CANDIDAȚILOR LA ALEGERILE DIN HÎNCEȘTI

Anatolie Postolachi – 170 mii lei

Vitalie Balinschi – 1 mln. lei

Ștefan Gațcan – 300 mii lei

Solicitată pentru un comentariu, Olesea Stamate spune că a aflat de la redacția noastră că este cel mai bogat dintre pretendenții la fotoliul de deputat în circuscripția 38 din Hîncești.

OLESEA STAMATE, candidat PAS la alegerile parlamentare no i, circ. nr 38, Hîncești: Sunt venituri obținute în mod legal, din care s-au achitat toate taxele. – Cunoașteți că sunteți candidatul cu cele mai mari venituri? – Nu am văzut toate declarațiile. Am văzut doar declarațiile primilor candidați înregistrați. Aș vrea ca toți candidații să aibă așa venituri și să aibă la fel de multe taxe plătite în bugetul de stat.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția 38 din Hâncești vor avea loc în data de 15 martie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Centrul de triere de la Moldexpo, aproape gata: În ce condiții și când vor fi primiți primii pacienți | VIDEO

Centrul de triere de la Moldexpo este gata în proporție de 90 la sută și …