Știrea zilei

VASILE BOLEA: Maia Sandu este o simbioză dintre Vlad Plahotniuc și Vlad Filat | VIDEO

Maia Sandu este o simbioză dintre Vlad Plahotniuc și Vlad Filat, a declarat socialistul Vasile Bolea, după ce fracțiunea parlamentară PSRM s-a întâlnit în această dimineață cu premierul. Socialiștii au înaintat un ultimatum, cerându-i Maiei Sandu să retragă asumarea responsabilității prin care ea urmează să propună doi candidați la funcția de procuror general.

Vasile Bolea, după ce fracțiunea parlamentară PSRM s-a întâlnit în această dimineață cu premierul. Socialiștii au înaintat un ultimatum, cerându-i Maiei Sandu să retragă asumarea responsabilității prin care ea urmează să propună doi candidați la funcția de procuror general.

Dimineață cu temperaturi ridicate pentru partenerii de Alianță. După ce Guvernul a pus gaz pe foc prin anularea rezultatelor concursului pentru fotoliul procurorului general, iar Maia Sandu și-a asumat responsabilitatea pentru a numi personal câțiva candidați, socialiștii s-au aprins.

Premierul a fost chemată la parlament pentru explicații și asta după ce, Igor Dodon i-a cerut Maiei Sandu s-o demită pe ministrul Justiției și să renunțe la asumarea de răspundere. PSRM își acuză partenerii că au sfidat acordul politic pe care și l-au asumat împreună.

VASILE BOLEA deputat PSRM: Iată la acest acord s-a făcut.. iată așa, prin acea încercare de asumare de răspunderea. Iată în așa mod a procedat Vladimir Filat. O simbioză dintre Plahotniuc și Filat astăzi o vedem în chipul Maiei Sandu. Ceea ce a făcut ea. A desconsiderat o întreagă echipă a Partidului Socialiștilor. 

Vasile Bolea le-a acordat partenerilor timp de gândire până la ora 15.00, atunci când va avea loc ședința Parlamentului la care premierul ar urma să prezinte asumarea răspunderii în fața deputaților. Maia Sandu nu a făcut declarații după întrevedea cu socialiștii. Ulterior, Igor Dodon a purtat negocieri cu fracțiunile parlamentare ale PSRM, PAS și PPDA.

Șeful statului susține că există doar două sau trei scenarii: premierul își retrage inițiativa de asumare a răspunderii sau socialiștii vor depune moțiune de cenzură la ora 15:00. Al treilea ar fi retragerea inițiativei de către premier, dar votarea legii de către deputați în aceeași formulă. „Cei din blocul ACUM spun că se poate de retras această inițiativă doar cu o singură condiție – ca astăzi să fie votată în două lecturi modificările legii cu privire la procuratură asumate de Maia Sandu”, a declarat șeful statului.

La rândul său, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a anunțat că Blocul ACUM nu cedează în ceea ce privește asumarea de răspundere și urmează să prezinte inițiativa în fața deputaților, propunând socilaliștilor să voteze legea în două lecturi. Guvernul Sandu este la un pas de cădere, după ce ministrul Justiției a anulat rezultatele concursului pentru selectarea procurorului general, iar Executivul și-a asumat răspunderea pentru numirea candidaților.

Ulterior, Igor Dodon a cerut premierului retragerea inițiativei și demiterea ministrului Justiției, iar Maia Sandu a zis că nu cedează, chiar dacă Executivul va fi demis.

Analiștii politici susțin că neînțelegerile între aliații puterii ar putea duce la destrămarea coaliției PSRM-ACUM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu și Năstase s-au întâlnit din nou. Despre ce au discutat

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderii PAS și Platforma DA, …