Știrea zilei

Vântul puternic face ravagii! Până când este valabilă avertizarea de cod portocaliu | VIDEO

Atenţie maximă! Cod Portocaliu de vânt puternic în toată țara. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de astăzi se prevăd intensificări ale vântului, care, izolat, va sufla în rafale de până la 90 de kilometri pe oră. Avertizarea este valabilă până la ora 20.00.

Vântul puternic face ravagii deja în capitală. Mai multe crengi au fost rupte, acoperișul unui bloc de locuit a fost smuls, iar traficul pe bulevardul Dacia a fost blocat, după ce un cablu de iluminat public a căzut pe carosabil. Totodată, crește pericolul de incendii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, peste 50 de cazuri de incendii de vegetație au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Iar trei posturi vamale de tip debarcader și-au sistat temporar activitatea, în această dimineață, din cauza valurilor puternice. Este vorba de posturile vamale „Molovata”, „Soroca” și „Cosăuți”. În context, Serviciul Vamal recomandă cetățenilor să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Raport MAEIE: Câți moldoveni au fost ajutați să revină acasă

Pe parcursul săptămânii trecute, potrivit informațiilor parvenite de la Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale …