1 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Valuța, „iertat”: Procuratura Anenii Noi a clasat procesul penal în cazul câinelui maltratat | VIDEO Update

Preotul acuzat că ar fi maltratat un câine, legându-l de mașină, a fost iertat. Procuratura a clasat procesul penal din lipsă de infracțiune. Ghenadie Valuța a postat câteva documente care ar confirma acest lucru. Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei, preotul va fi restabilit în oficierea slujbelor bisericești.

Procuratura raionului Anenii Noi a clasat procesul penal pentru că, acțiunile preotului nu constituie infracțiune. Asta reiese din actele făcute publice de către Ghenadie Valuța. La baza deciziei a stat expertiza veterinară care a constatat că animalul nu prezintă semne sau risc de viață și sănătate.

Ghenadie Valuța preot: „Ideea că Ghenadie Valuța este cinic sau a avut o atitudine plină de cruzime față de animale este o absurditate pentru a ataca imaginea de preot și imaginea de forță anti-sodomică sau activitățile anti-homosexuale.”

Totodată, preotul solicită scuze publice de la cei care l-au filmat și l-au acuzat de rele tratamente față de animale. Episcopul de Soroca, Ioan, ne-a declarat că Ghenadie Valuța va putea să-și reia activitatea, el fiind înlăturat de la oficierea slujbelor, după izbucnirea scandalului.

Ioan, episcop de Soroca: „El va fi repus la actul de slujire. Nu este un caz pentru care el să fie suspendat pentru totdeauna de a săvârși cele sfinte.”

În luna iulie pe rețelele de socializare a fost publicat un filmuleț în care un câine este legat de o mașină și târât pe drum. La volanul automobilului se afla preotul Ghenadie Valuța. Ulterior, el a fost acuzat de rele tratamente față de animale, iar unii deputați au solicitat procuraturii pedepsirea lui.

Preotul a declarat că a încercat să scape de câinele care ar fi încercat să muște un copil. După scandal, Valuța a efectuat o expertiză care a constatat că animalul nu a fost maltratat. Valuța a fost suspendat de la oficierea serviciilor divine.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Doi tineri din raionul Ocnița reținuți pentru vânat ilegal de iepuri | FOTO

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița a reținut noaptea trecută două persoane care circulau cu …