Știrea zilei

Valeriu Munteanu promite că va instala platforme subterane pentru colectarea deșeurilor | VIDEO

În municipiul Chișinău ar putea fi instalate platforme subterane pentru colectarea deșeurilor, astfel evitându-se mirosul neplăcut, dar și mizeria. Mai mult, odată cu instalarea platformelor respective, ar putea fi promovată colectarea separată a deșeurilor, acestea fiind constituite din câteva coșuri: pentru sticlă, hârtie, plastic și deșeuri menajere. Cel puțin asta a declarat candidatul la funcția de primar al capitalei, din partea Partidului „Uniunea Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Concurentul electoral din partea Partidului „Uniunea Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu a declarat că a văzut cum se implementează un astfel de proiect în orașele din România. Inspirat de aceste exemple, a promovat un astfel de proiect și la noi când a deținut funcția de ministru al mediului, în perioada anilor 2015-2017. Însă lucrările nu au mai fost duse până la capăt.

Din cauza inactivității celor de la Ministerul Mediului și celor de la Primăria Chișinău, proiectul nu a mers mai departe. Conform proiectului pe care l-am conceput și l-am dat municipalității, urma ca în 2017 să avem zece astfel de platforme, să popularizăm această practică, să educăm cetățenii pe baza acestui proiect pozitiv, a declarat VALERIU MUNTEANU, candidat la funcția de primar al capitalei

Valeriu Munteanu spune că acesta nu este unicul proiect inițiat pe vremea când era ministru. Potrivit lui, atunci când a plecat din funcție, a lăsat un proiect de zece milioane de euro pentru curățarea râului Bâc, însă și acest proiect a fost conservat.

În momentul în care voi fi ales primar general al municipiului Chișinău voi insista pe dezvoltarea acestei paradigme, promite VALERIU MUNTEANU, candidat la funcția de primar al capitalei.

Munteanu a mai spus că în calitate de ministru a promovat alocarea surselor financiare pentru instalarea coșurilor de gunoi în capitală și instalarea platformelor de deșeuri cu containere separate pentru hârtie, sticlă și gunoi menajer. Însă, scopul așa și nu a fost atins.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

pro moldova

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu la adresa României

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu și exprimă în …