11 ianuarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Valeriu Munteanu cere, repetat, excluderea din cursa electorală a socialistului Ion Ceban | VIDEO

Candidatul Uniunii Salvați Basarabia la funcția de primar al capitalei, Valeriu Munteanu, a mai depus o contestație la Comisia Electorală Centrală. Munteanu solicită iarăși excluderea din cursa electorală a socialistului Ion Ceban.

Drept motiv, Munteanu invocă faptul că Ceban a organizat, de Hramul Chișinăului, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, „un fastuos concert electoral”.

„Evenimentul este mediatizat intens de presa afiliată partidului de guvernare PSRM, iar Ion Ceban și-a făcut poze în fața scenei, unde este un banner cu simbolica electorală și sloganele PSRM pentru Chișinău și a plasat fotografia pe Facebook, la fel concertul este transmis live de mai multe instituții de presă, în titlul evenimentului fiind scris negru pe alb că este un eveniment electoral, spre exemplu AccentTV: „Un concert dedicat Hramului Orașului este organizat de Ion Ceban în scuarul TOB ”, subliniază Munteanu în contestație.


Astfel, evenimentul organizat de socialistul Ion Ceban este calificat de Munteanu drept unul electoral.

Munteanu mai face trimitere la lista de cheltuieli a lui Ion Ceban, care a fost raportată la CEC. În aceasta nu ar fi fost reflectați banii pentru organizarea concertului în care ”pe scenă au urcat zeci de artiști renumiți din Republica Moldova, ce ridică de obicei mii de euro pentru evoluțiile lor artistice.” Ion Ceban a utilizat în campanie fonduri financiare nedeclarate, ce provin cel mai probabil din Federația Rusă”, argumentează candidatul USB. Ion Ceban nu a răspuns la telefon pentru a comenta contestația lui Valeriu Munteanu.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tinerii ar putea obține până la 180.000 de lei pentru dezvoltarea afacerilor

Tinerii din Republica Moldova, care vor să-și dezvolte o afacere, pot obține granturi de până …