Știrea zilei

Valeriu Munteanu cere amendarea PSRM | VIDEO

După ce liderul liberalilor, Dorin Chirtoacă, anunța pe rețelele de socializare că va sesiza Comisia Electorală Centrală și va cere sancționarea PSRM cu neadmiterea în campania electorală, președintele formațiunii ”Uniunea Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu, a și făcut acest lucru. Ca și fostul său coleg de partid, Munteanu îi acuză pe socialiști că Ion Ceban, în timpul lansării lui în cursa pentru șefia Capitalei, și-a ținut discursul în holul primăriei de la o tribună cu însemnele de partid. Am încercat să obținem o reacție de la Ion Ceban, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre.

Valeriu Munteanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus o sesizare la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău și a cerut și ca PSRM și Ion Ceban să fie sancționați contravențional pentru utilizarea resurselor administrative ale municipalității în campania electorală locală. Acesta se arată indignat de faptul că după ce a depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban a mers cu echipa sa de susținători în holul primăriei, unde, de la o tribună cu însemnele de partid, a făcut declarații cu caracter electoral, încercând să inducă opinia publică la ideea că ”dumnealui și Partidul Socialiștilor deja stăpânesc primăria capitalei”.

Anterior și Dorin Chirtoacă i-a acuzat pe socialiști de faptul că aceștia au instalat o tribună cu sigla partidului în holul primăriei, astfel încălcând legea. În replică, Ion Ceban a declarat că Chirtoacă poate face ce vrea, atâta timp cât acțiunile îi sunt legale.

Menționăm că aceasta nu este prima sesizare a lui Valeriu Munteanu la autoritățile electorale în care cere sancționarea socialiștilor. Anterior, președintele partidului Uniunea Salvați Basarabia s-a revoltat că, la inaugurarea havuzului muzical din parcul Valea Trandafirilor, care a fot renovat cu bani din fondul municipal, au participat doar consilieri socialiști, în frunte cu deputatul Ion Ceban.

Amintim că primii doi candidați care și-au depus actele pentru înregistrarea la funcția de primar al Capitalei au fost socialistul Ion Ceban și fostul primar interimar al municipiului, Ruslan Codreanu. Ceban, care în ultimii patru ani, a făcut parte din consiliul municipal Chișinău din partea fracțiunii PSRM susține că ar avea experiența necesară pentru a administra orașul, iar contracandidatul său a declarat că realizările sale timp de un an în calitate de primar interimar îl motivează să participe la următorul scrutin.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …