Știrea zilei

VALERIU LAZĂR: „Concesionarea Aeroportului, singura soluțe pe termen lung”

Fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr iese la rampă. El susține că membrii comisiei parlamentare de anchetă privind concesionarea Aeroportului ar face declarații populiste și ar prezenta informații fale, acuzându-l că ar fi trădat interesele statului atunci când s-a decis concesionarea lui. Lazăr amenința președinții comisiilor cu judecata. Replica deputaților nu s-a lăsat așteptată.

Valeriu Lazăr susține că este deranjat de faptul că membrii Comisiei de anchetă pe cazul concesionării aeroportului nu l-au invitat la audieri, dar, în același timp ar fi lansat acuzații în adresa lui. El susține că, actuala guvernare oferă informații false și dezminte faptul că ar fi declarat că aeroportul era în prag de faliment și că nu aducea profit. Totuși, fostul ministru al economiei susține că statul urma să investească 52 de milioane de euro pentru dezvoltarea aerogării, bani de care însă nu dispunea.

Dacă ne uităm la cel mai optimist scenariu de funcționare a Aeroportului Chișinău, lor nu le ajungea cel puțin 90 la sută din necesarul de investiții. Asta este esența și asta era problema de ce noi trebuia să căutăm sursa de finanțare pe termen lung și de ce studiul de fezabilitate a arătat că cea mai bună soluție la acel moment este concesionarea, a declarat VALERIU LAZĂR, fost ministru al Economiei.

Lazăr mai spune că își rezervă dreptul de a ataca în judecată membrii comisiei de anchetă pentru lezarea imaginii sale.

(SNC EL RO VALERIU LAZĂR, fost ministru al Economiei

Mă deranjează într-adevăr și sunt îngrijorat este faptul că acești desidenți politici și alții, care își permit declarații tari, până la finalizarea oricăror investigații, abuzează de funcțiile pe care le dețin, utilizează tribune ale unor instituții publice. Sunt interese partiinice sau niște simpatii și antipatii personale, a adăugat  VALERIU LAZĂR.

La rândul său, președintele Comisiei de anchetă, Igor Munteanu, spune că nu l-a atacat niciodată pe Lazăr. Cât privește faptul că nu l-a invitat la audieri, spune că încă nu i-a venit rândul.

Eu nu vreau să comentez lucruri declarate de dânsul. El vorbește pe loc gol. Eu nu am pomenit niciodată în discuții publice numele lui. 01.17 Dar, pentru calomnie dânsul va răspunde, a spus, în replică, IGOR MUNTEANU, președintele Comisiei de anchetă privind concesionarea Aeroportului.

În luna august, compania Avia Invest care a luat în concesie Aeroportul Chișinău a fost vândută unei dinastii de miliardari europeni. Este vorba despre Nat Rothschild care a preluat 95 la sută din acţiunile companiei. Noul proprietar a promis să facă investiții suplimentare pentru creșterea traficului aerian dar și să îmbunătățească infrastructuta Aeroportului, atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasagerii lor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Deputatul Ștefan Gațcan a fost găsit la Iași | VIDEO

Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat …