Știrea zilei

Valeriu Klimenko către Igor Dodon: Сum se face că xenofobul-unionist Bagas a primit o funcție bine plătită într-un oraș, condus de Partidul Socialiștilor | VIDEO

Consilierul municipal din partea Partidului ȘOR Valerii Klimenko îi cere președintelui, Igor Dodon, printr-o scrisoare deschisă, să intervină pentru a-l demite pe noul director adjunct de marketing al Regiei „Autosalubritate” din Capitală. Potrivit lui, numirea în funcție a unui rusofob și unionist într-un oraș condus de un primar propus de PSRM și într-o țară cu un șef de stat prorus, este inadmisibilă.

Reprezentantul Partidului „ȘOR” în Consiliul Municipal Chișinău Valerii Klimenko este nemulțumit de faptul că, în pofida tuturor criticilor locuitorilor Capitalei și a politicienilor, Mihail Bagas a rămas în funcție până în prezent.

VALERII KLIMENKO, consilier din partea Partidului Politic „ȘOR” în CMC: Vreau să-l întreb pe domnul președinte, cum se face că xenofobul-unionist Bagas a primit o funcție bine plătită într-un oraș, condus de Partidul Socialiștilor?

Klimenko mai spune că deseori este întrebat de locuitorii Capitalei despre această situație, iar prin astfel de decizii, luate de conducerea Primăriei Municipiului Chișinău, votul electoratului rus este ignorat.

VALERII KLIMENKO, consilier din partea Partidului Politic ”ȘOR” în CMC TRADUS: Nu este cazul să vă amintesc că anume vorbitorii de limbă rusă din Capitală au jucat un rol decisiv în victoria lui Ion Ceban și a Partidului Socialiștilor la alegerile locale din Chișinău.  Cum este posibil ca oamenii, pentru care ei și-au dat voturile, au admis numirea în funcție a celui care îi consideră ocupanți?

Revoltați de numirea lui Bagas în noua funcție la „Autosalubritate”, mai mulți locuitori ai capitalei au organizat la 24 ianuarie un protest în fața Primăriei.

Valerii Klimenko a mai declarat că este surprins de faptul că autoritățile, inclusiv șeful statului, nu țin cont de părerea locuitorilor Chișinăului.

VALERII KLIMENKO, consilier din partea Partidului Politic ”ȘOR” în CMC TRADUS: Puțină lume crede că fără Bagas gunoiul din Chișinău va fi adunat și transportat la timp. Cu siguranță știți despre această decizie scandaloasă de numire în funcție, însă nu au fost făcute concluzii și nu s-a hotărât nimic. Bagas continuă să fie șef.

Natalia Ixari, consilierul pe relații cu publicul a primarului capitalei, ne-a declarat că Ion Ceban nu l-a numit în această funcție pe Mihail Bagas, toată răspunderea în acest sens o poartă conducerea Regiei „Autosalubritate”. Am încercat să obținem un comentariu de la șeful întreprinderii, Eugeniu Axentiev, însă nu a răspuns apelurilor noastre. Nici reprezentanții serviciului de presă al Președinției nu au răspuns la telefon.

Scrisoarea deschisă, adresată șefului statului, în care alesul local îl îndeamnă pe Igor Dodon să acorde atenție acestei probleme și să respecte voința locuitorilor municipiului a fost prezentată în cadrul unei coferințe de presă.

Am solicitat o reacție de la Mihail Bagas. Funcționarul însă, ne-a spus că nu comentează declarații politice și este dispus să răspundă doar la întrebările ce țin de activitatea întreprinderii pe care o gestionează.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Deputatul Ștefan Gațcan a fost găsit la Iași | VIDEO

Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat …