Știrea zilei

Valerii Klimenco: Piața Centrală trebuie să fie comodă, acolo trebuie să se vândă produse de calitate, la un preț accesibil | VIDEO

Grupul de lucru creat pentru restabilire ordinii în cadrul Întreprinderii Municipale „Piața Centrală”, format din consilieri municipali și viceprimarul Chișinăului, a avut prima întrevedere cu agenții economici, care activează pe teritoriul spațiului de comerț. La ședință au fost propuse soluții pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii din Piața Centrală și îmbunătățirea serviciilor oferite de comercianți.

Grupul de lucru, creat la inițiativa consilierilor din Partidul „ȘOR”, a ascultat propunerile comercianților. Agenții economici care oferă gherete în chirie în Piața Centrală, dar și vânzătorii, sau plâns că numărul cumpărătorilor a scăzut drastic în ultimii ani, iar mașinile care aduc marfa nu au unde să parcheze.

Ce avem astăzi? Avem o statistică: acum 10 ani, vizita medie la piață era de 50-55 de mii de oameni pe zi. Astăzi – 16-20 de mii. Nu este din cauza că s-au deschis supermarketuri, e din cauza popularității pieței centrale.

Eu lucrez acolo din anul 1993. Noi iarna nu putem vinde practic nimic, suntem în minus. Toți oamenii care stau aici au copii, nepoți, trebuie să avem grijă de ei, deoarece nu mai avem unde să ne adresăm. 

La rândul lor, membrii grupului de lucru au propus câteva soluții pentru schimbarea aspectului pieței centrale. Printre acestea se numără: crearea locurilor de parcare, verificarea docum entației necesare pentru gheretele amplasate pe teritoriul pieței. Potrivit lor, dacă în termen de 15 zile de la solicitare, nu va fi prezentată nicio autorizație de permisiune a activării, gheretele vor fi evacuate. Un alt punct din planul de modernizare a Întreprinderii ține de microsectorizarea pieții, care prevede împărțirea tuturor sectoarelor în funcție de produsele propuse spre vânzare.

Poziția noastră este unanimă și noi am propus-o organelor locale în campania electorală. Piața trebuie să fie comodă, acolo trebuie să se vândă produse de calitate înaltă, la un preț accesibil. Locuitorii din Chișinău trebuies tratați cu respect. Ei trebuie să vină la Piața Centrală și să primească o deservire de calitate.

INGA IONESII viceprimarul orașului Chișinău: Faptele de corupție care au avut loc în piață mulți ani, plus aspectul vizual, însăși deservirea cumpărătorilor, trebuie să fie revăzută, să fie modificată și am vrut să ascultăm opinia celor care activează în piață.

Acțiunile propuse de grupul de lucru vor fi prezentate Consiliului Municipal Chișinău, în timpul apropiat. Amintim că în luna ianuarie, reprezentanții Partidului „ȘOR” în CMC au depus o solicitare la Procuratura Generală, după ce au fost înregistrate mai multe ilegalități de către fosta conducere a Piaței Centrale, care ar cauza pierderi anuale din bugetul întreprinderii ]n sume de circa 10 milioane de lei, anual.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …