Știrea zilei

Usatîi: Dodon a luat mită tot timpul. Are acum probleme serioase, va trebui să explice finanțatorilor de la Moscova

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că președintele Igor Dodon ar fi fost un răsfățat al pungilor cu bani încă de pe vremea când era ministrul Economiei și vicepremier în Guvernul Greceanîi. După publicarea imaginilor de astăzi, unde apare alături de Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, Igor Dodon mai are o bătaie de cap – să dea explicații finanțatorilor de la Moscova despre banii pe care i-ar fi primit de la Plahotniuc, transmite ziarulnational.md.

Usatîi a venit astăzi la sediul Președinției R. Moldova cu o pungă de plastic, care avea inscripționat calendarul pentru anul 2019. În această pungă, lăsată pe gardul instituției, a fost pus Codul Penal al R. Moldova.

„Dodon a luat mită tot timpul. Lua mită când era ministrul Economiei și vicepremier în Guvernul Greceanîi, lua bani și când era în opoziție, a luat mită și după asta. Dodon are acum probleme serioase, deoarece va trebui să explice finanțatorilor de la Moscova ce sunt cu banii încasați de la Plahotniuc. Igor Nicolaeivici, tu știi ce te așteaptă… Și eu știu ce te așteaptă, dar nu o să vorbesc despre asta”, a spus Usatîi într-un live pe Facebook.

Potrivit lui Usatîi, publicarea imaginilor în care lui Dodon i se întinde o pungă de plastic ar fi o răzbunare a lui Plahotniuc, care s-ar fi săturat să mai fie bătaia de joc a președintelui. „După căderea Guvernului Sandu, președintele Dodon a făcut coaliție cu oamenii lui Plahotniuc, au reînviat schemele de corupție, au creat alte scheme… În această perioadă, Plahotniuc a obosit să mai fie tras pe sfoară de Dodon și a publicat aceste imagini”, a spus Usatîi.

De asemenea, Usatîi le-a cerut ofițerilor de la Serviciul de Informații și Securitate să publice și înregistrările audio în care Dodon ar recunoaște că primește săptămânal de la Plahotniuc, pentru protestul organizat în fața Parlamentului R. Moldova, câte 2 milioane de lei pe săptămână. „Această înregistrare audio este la SIS. Nu e nevoie să mi-o dea mie. Pur și simplu să o publice”, a conchis Usatîi.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …