Știrea zilei

LIVE | Ușa Guvernului, spartă cu buzduganul. Protestul veteranilor de război continuă

Protestul veteranilor de război din PMAN continuă deja de trei ore. S-a dat citire unei declarații cu o serie de cerințe, în special, ce vizează retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. În momentul în care voiau să depună petiția în adresa Guvernului, oamenii legii au încercat să-i oprească pe protestatari. Pe unul dintre ei i-a enervat asta. Avea un buzdugan în mână cu care a spart ușa de sticlă a Casei Guvernului, scrie realitatea.md.

Printre protestatari sunt și veterani ai războiului de pe Nistru, care scandează: „Jos Dodon”, „Dodon la pușcărie”, „Noi nu cedăm”, „Hoții” sau „Jos trădătorii”. Între timp, mai mulți polițiști apără instituția de stat. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Național al Veteranilor de Război.

Circulația troleibuzelor pe bulevardul Ștefan cel Mare, în zona PMAN, a fost blocată de către protestatari. Vor să se facă auziți că ilegalitățile de pe timpul războiului de pe Nistru nu sunt descoperite intenționat.

Protestatarii se plâng că guvernarea pune banii în buzunar, iar lor li se distribuie peste unul câte o medalie și o indemnizație mizeră în valoare de 300 de lei.

Deocamdată, niciun oficial nu a venit cu vreo reacție fie în fața protestatarilor, fie prin Serviciul de presă să trimită vreun comunicat la adresele redacțiilor.

Momentul propriu-zis al spargerii ușii Guvernului:

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pedeapsă penală pentru demnitarii care nu execută deciziile Curții Constituționale

Persoanele cu funcție de demnitate publică ar putea fi trase la răspundere, inclusiv penală, pentru …