Știrea zilei

Uraganul Dorian – o tragedie istorică. Cinci morți și inundații catastrofale | VIDEO

Cel puţin 5 persoane au murit şi peste 20 au fost rănite, iar aproximativ 13.000 de locuinţe au fost distruse după ce uraganul Dorian a devastat arhipelagul Bahamas. Evacuările sunt în curs în sud-estul Statelor Unite, începând cu Florida.

Distrugerile sunt uriaşe: casele au fost puse la pământ, iar mașinile au ajuns sub ape. Valurile au atins șapte metri înălțime, iar vântul a bătut cu 290 de km/h, uneori chiar și cu 350 de km/h la rafale. Ambarcațiuni stricate pluteau în derivă pe ape pline de crengi, scânduri rupte și tot felul de resturi.

Premierul statului Bahamas, a calificat uraganul ca o „tragedie istorică” pentru acest arhipelag alcătuit din peste 700 de insule, dintre care doar vreo 30 sunt locuite.

Jose Andreas, bucătar: „Suntem la peste 100 de km de ”ochiul” uraganului. Imaginaţi-vă prin ce trec oamenii din Abaco. Este unul dintre cele mai puternice uragane. Va fi ceva extraordinar de grav! Să ne rugăm pentru oamenii din Abaco şi Gran Bahama!”

Autorităţile din statele de pe coasta de sud-est a SUA se aşteaptă la ce e mai rău. Un avion al Administraţiei Oceanice şi Atmosferice a zburat chiar în aşa-numitul „ochi” al furtunii, unde a filmat imagini incredibile.

Potrivit Crucii Roşii americane, 19 milioane de persoane locuiesc în zone care ar putea fi afectate. Până la 50.000 de persoane din Florida, Georgia şi Carolina de Sud ar putea avea nevoie de un adăpost de urgenţă în funcţie de impact.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Autoritățile de la Beirut anunță un nou bilanț al victimelor exploziei: Cel puțin 135 de morți, 5000 de răniți, zeci de dispăruți | VIDEO

Bilanțul victimelor exploziei din Beirut, care a avut loc acum două zile, este în continuă …