Știrea zilei

Unul din candidații la alegerile parlamentare din Hâncești și-a retras candidatura | VIDEO

PLDM a decis să-și retragă candidatul la alegerile parlamentare noi, organizate în data de 5 martie, în circumscripția 38 din Hîncești. Anatolie Postolachi spune că în cursă sunt prea mulți candidați cu viziuni pro-europene, fapt ce le oferă un avantaj considerabil concurenților de stânga. Totodată, liberal-democrații regretă că nu s-a reușit identificarea unui candidat comun al formațiunilor de dreapta.

Anatolie Postolachi și-a motivat decizia prin faptul că în cursă s-au înscris prea mulți candidați de dreapta, ceea ce înseamnă că voturile se vor împărți. Potrivit lui, pentru că unii concurenți folosesc intens resursele administrative, există riscul ca mandatul de deputat să-i revină unui candidat de stânga.

ANATOLIE POSTOLACHI, candidat PLDM retras din cursa electorală: Din calculele și spusele alegătorilor din raionul Hîncești, este evident că în formula în care astăzi ne aflăm în circumscripția 38 șanse ca un candidat sau un deputat în viitorul Parlament al Republicii Moldova pe dreapta, pur și simplu, nu există.

Conducerea PLDM susține că decizia este una asumată și regretă că partidele de orientare pro-europeană nu au identificat un candidat comun.

TUDOR DELIU, președinte PLDM:  Partidul Liberal Democrat din Moldova a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția o platformă de dialog pentru a stabili cine are șanse mai mari pentru a oferi alegătorilor o alternativă simplă și viabilă. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă.

Formațiunea nu și-a anunțat susținerea pentru alt candidat, dar i-a îndemnat pe alegătorii din Hîncești să meargă la vot și să susțină candidatul pro-european, care are șanse reale de a învinge. Pentru fotoliul de deputat din circumscripția 38 concurează candidatul PAS, Olesea Stamate, cel al democraților, Ion Mereuță, independentul Grigore Cobzac, Vitalie Balinschi din partea Partidului Politic ”ȘOR” și Dorin Chirtoacă, propus de blocul electoral ”UNIREA”. Sâmbătă este ultima zi în care candidații mai pot să se retragă din cursă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Scrisoare către procurorul general: Andronachi și nașul lui Dodon falimentează Metalferos

O scrisoare anonimă, care ar fi semnată de acționari minoritari ai companiei Metalferos, a fost …