Știrea zilei

„Unii folosesc puterea strict pentru interese”. Ruxanda Glavan spune „Adio” Partidului Democrat | VIDEO

Fracțiunea Partidului Democrat mai pierde un deputat. Fostul ministru al Sănătății Ruxanda Glavan a anunțat pe rețelele de socializare că părăsește fracțiunea și se alătură grupului politic „Pro Moldova”. În postarea sa Glavan a scris că „unii folosesc puterea strict pentru interese”, lucruri incompatibile cu valorile în care crede. Tot pe Facebook a reacținat și liderul PDM, Pavel Filip, care a scris că regretă plecarea lui Glavan, dând de înțeles, în același timp, că ea ar fi fost influențată să se retragă.

În postarea sa Ruxanda Glavan menționează că de ceva timp trăiește un sentiment profund de străinătate față de tot ce înseamnă PDM, subliniind că resetarea formațiunii, anunțată de liderii partidului, ar fi fost mimată.

RUXANDA GLAVAN, deputat: „A fost o încercare disperată de a liniști spiritele și de a rămâne „măcar oleacă” deasupra apei. Apoi „măcar încă oleacă” la guvernare. Credeam că sunt intenții bune în declarațiile publice despre păstrarea cursului pro european, despre democrație internă și condamnarea metodelor subversive de a face politică. Dar acțiunile care au urmat au demonstrat contrariul. Jocuri noi după reguli vechi: câțiva oameni decid, restul subsemnează și nu pun întrebări. Niciun gram de coloană vertebrală reală a partidului în raport cu partenerii de coaliție. Doar ofticări de ochii lumii!”, a scris Glavan.

Fostul ministru al Sănătății a mai adăugat că pandemia de coronavirus a fost „ultima picătură” în luarea deciziei și a criticat felul cum a fost gestionată situația.

Reacția conducerii PDM nu a întârziat să apară. Președintele formațiunii Pavel Filip a scris pe rețelele de socializare că regretă plecarea Ruxandei Glavan, afirmând că aceasta ar fi fost influențată să părăsească PDM-ul de cei care au inclus-o pe listele de partid.

PAVEL FILIP, președinte PDM: ”Pleacă cei care s-au obișnuit să vadă partidul ca pe un sac cu bani și accederea la guvernare – ca pe o sursă de venit și rezolvare a intereselor personale.”, a menționat liderul democraților.

Și liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, a reacționat după anunțul făcut de colega sa spunând că se bucură să se revadă în echipă cu Ruxanda Glavan.

Precizăm că după decizia luată de Ruxanda Glavan, fracțiunea parlamentară a PDM a rămas cu 21 de deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon confirmă cazurile de COVID-19 în instituția prezidențială și SPPS: „S-au infectat de la rude, soție medic sau soacră”

Șeful statului, Igor Dodon, susține că de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul instituției prezidențiale …