Știrea zilei

Unii analiști politici cataloghează reținerea deputatelor Partidului Politic „ȘOR” drept „o reglare de conturi” | VIDEO update

„O reglare de conturi”. Așa cataloghează unii analiști politici acțiunea de retragere a imunității deputatelor Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber și Reghina Apostolova, urmate de reținerea acestora. Potrivit experților, aceste acțiuni sunt inadmisibile și de-a dreptul lipsite de moralitate, iar pentru că totul se întâmplă în perioada campaniei electorale, partidul Politic ”ȘOR” este în drept să se adreseze la CEC, iar Comisia Electorală Centrală să intervină în acest caz.

Potrivit analistului Valentin Krîlov, este vorba despre depășirea bunului simț, depășirea normelor elementare care trebuie să fie prezente în orice societate care pretinde că e democratică.

VALENTIN KRÎLOV, analist politic: „Reglare de conturi. Reglare de conturi din punct de vedere politic. – Adică? – Socialiștii care se ocupă de efectuarea acestei abordări, acțiuni, care înseamnă în realitate reglare de conturi a partidului ”ȘOR”. Dacă două femei sunt sancționate în așa mod, în cazul dat, mi se pare că este vorba despre depășirea moralității.”

Pe de altă parte, analistul politic Victor Gurău spune că acțiunile de reținere a fost ca o perdea pentru acoperirea evenimentului ce a ținut de semnarea așa-zisului Acord între PSRM-ACUM.

VICTOR GURĂU analist politic: „Știind destul de bine că reacția va fi una nu tocmai pozitivă, despre semnarea acestui presupus acord de colaborarea, a trebuit să transmită opiniei publice și alte mesaje, unul dintre care, mesajul represiunilor, adică represiunea prin arest.”

Potrivit lui Gurău, guvernarea profită de faptul că Ilan Șor nu este în țară, iar toate săgețile ce țin de frauda bancară se focusează pe Partidul Politic ”ȘOR”.

VICTOR GURĂU analist politic: „În momentul în care întreprind un atac asupra PD-ului ori a unui membru din PD, evident că ei se așteaptă la unele reacții. Iar PD-ul are destule resurse umane, media, ca să le dea o ripostă corespunzătoare.”

Analistul poitic Valentin Krîlov spune că aceste acțiuni sunt o răfuială a socialiștilor, în situația în care suntem în campanie electorală, iar Partidul Politic „ȘOR” este un concurent real.

VALENTIN KRÎLOV, analist politic: „”ȘOR”, într-adevăr este concurent pe câmpul socialiștilor, câmpul electoral. E un concurent real, iar în unele teritorii, concurent puternic. Partidul ”ȘOR” este în drept să se adreseze la CEC, anume la CEC. Și CEC trebuie să intervină în această situație, cel puțin să examineze.”

Pe de altă parte, analistul politic Corneliu Ciurea este de părearea că vinovată de tot ce  se întâmplă ar fi noua guvernare.

CORNELIU CIUREA, analist politic: „Este adevărat că puterea astăzi vizează înainte de toate pe cei care fac parte din opoziție. Justiția la noi în țară întotdeauna a servit mai mult sau mai puțin guvernarea. Regretul nostru este că cei care au venit la guvernare în special partidele de dreapta, Maia Sandu, Andrei Năstase deși au promis guvernări curate cu judecători cinstiți și cu procurori onești, de fapt ne-au mințit.”

Totodată, Ciurea susține că aceste acțiuni sunt făcute pentru a pune piedici Partidului  „ȘOR”  în campania electorală.

CORNELIU CIUREA, analist politic: „Ar putea fi și o lovitură împotriva partidului, deși nu cunosc dacă doamna Tauber sau doamna Reghina Apostolova intenționau să candideze. Orice lovitură de acest sens sigur că compromite oarecum șansele unui partid politic de a avea o prestație bună în alegeri și desigur aceste acțiuni slăbesc cumva partidul ”ȘOR”. Dacă Domnul Șor de peste hotare va reuși să gestioneze bine partidul, iar candidații să obțină un rezultat bun, atunci aceste rețineri și aceste probleme vor putea fi ușor remediate.”

Mai mulți deputați socialiști nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. De asemenea, nici serviciul de presă al partidului nu a răspuns la apelurile noastre. Precizăm că,  reacțiile analiștilor vin după ce ieri au fost reținuți deputații Partidul Politic ”ȘOR” Marina Tauber și  Reghina Apostolova. Purtătorul se cuvânt al PSRM nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …