Știrea zilei

Ungaria anulează cea mai mare ceremonie națională de Ziua maghiarilor de pretutindeni, din cauza coronavirusului

Guvernul maghiar a anunțat sâmbătă că anulează ceremonia națională din 15 martie, una dintre cele mai importante sărbători naționale, din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea coronavirusului în Ungaria, relatează digi24.md

Decizia a fost luată la sugestia grupului de lucru pentru coronavirus creat la nivelul guvernului.

„Chiar dacă în Ungaria există doar cazuri individuale și nu există focare, comemorarea din grădina Muzeului Național este cel mai mare eveniment din țara noastră, cu oameni care sosesc din toate colțurile țării. Din acest motiv, guvernul maghiar acceptă propunerea grupului de lucru și decide anularea ceremoniei principale din grădina Muzeului Național”, se arată într-o declarație a guvernului de la Budapesta.

Va fi anulat astfel și discursul tradițional susținut de premierul Viktor Orban la această ceremonie.

Guvernul lasă la latitudinea autorităților locale să anuleze sau să meargă înainte cu ceremoniile programate pentru Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Sărbătoarea națională din 15 martie comemorează revoluția maghiară din 1848 și războiul ulterior încheiat în 1849, prin care țara care a încercat să se despartă de Imperiul Habsburgic. În 15 martie au loc, de asemenea, ceremonii de partid și proteste.

În Ungaria au fost înregistrate până acum 5 cazuri de coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 a depăşit două praguri simbolice și are trei simptome noi. America Latină, epicentrul pandemiei | VIDEO

Omenirea a depăşit în acest weekend două praguri simbolice, înregistrând mai mult de jumătate de …