Știrea zilei

Un teren public de 1,5 hectare din capitală riscă să fie vândut la un preț derizoriu | VIDEO

Un teren public de 1,5 hectare din capitală, pe care este amplasat un centru comercial, riscă să fie vândut la un preț derizoriu, iar bugetul municipal ar suferi pierderi imense în urma vânzării. Despre acest lucru au fost anunțat membrii unei asociații obștești. Solicitați de postul nostru de televiziune, consilierul pe comunicare a Primăriei, Natalia Ixari, dar și primarul Ion Ceban nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile.

Potrivit fondatorului Asociației obștești „Comitetul Civic pentru combaterea construcțiilor ilegale și apărarea drepturilor omului”, Mihai Balan, centrul comercial, care din 2016 este proprietate privată, este amplasat pe un teren public municipiul. Din momentul privatizării, administrația magazinului a solicitat autorităților locale eliberarea actelor permisive pentru construcția unor anexe pe o suprafață de peste 20 de ari. După multiple refuzuri, în vara anului 2019, agentul economic a obținut autorizație de construcție.

MIHAI BALAN, fondatorul Asociației obștești: Proprietarul acestei construcții are dreptul să procure terenul de sub construcții și c el aferent cu un preț normativ, care în sectorul centru prețul este de circa 20 de ori mai mic decât prețul de piață.

Despre alte nereguli a vorbit și Anatolie Covaliov, președintele Asociației obștești „Uniunea Persoanelor Juridice Subterane Centru”. Potrivit lui, autoritățile municipale le-au cerut chiriașilor din subterana, aflată la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Ismail, să evacueze spațiul.

ANATOLIE COVALIOV, președintele AO Uniunea Persoanelor Juridice „Subterane Centru” : Ne-am adresat domnului primar cu propunerea de a investi bani în modernizarea și dezvoltarea trecerilor subterane. Am fost refuzați într-o formă categorică, invocând diferite probleme la această temă.

Covaliov s-a referit și la decizia municipalității de a refuza propunerea Partidului „ȘOR” privind modernizarea pasajelor subterane și calificat-o drept una politică. Amintim că, în luna mai 2019, președintele Partidului “ȘOR”, Ilan ȘOR, a solicitat Primăriei Capitalei permisiunea de a restaura toate trecerile subterane din sectorul Botanica, al municipiului Chișinău. Primarul interimar de atunci, Ruslan Codreanu a refuzat însă, iar trecerile rămân până în prezent într-o stare dezastruoasă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ex-ministrul Sănătății: Pielea nu este poartă de intrare în organism pentru COVID-19, astfel mănușile nu vă protejează. Transmiteți acest mesaj și Ministerului Educației

Ex-ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj și cu mai multe recomandări despre …