Știrea zilei

Un tânăr vrea să parcurgă pe jos un traseu care unește Moldova și Bulgaria

Vladimir Magla, un bărbat de etnie bulgară din satul Troița, raionul Leova, a hotărât să meargă pe urmele istoriei și să pornească într-o expediție în care va repeta drumul pe care l-au făcut strămoșii săi, când au venit în Moldova, încercând să scape de jugul turcilor, scrie zugo.

Vladimir deja a pregătit traseul, care se întinde pe o distanță de aproximativ 600 de kilometri și străbate mai multe localități, atât din Moldova, cât și din România și Bulgaria. Expediția începe din Taraclia și se încheie în orășelul istoric Shipka.

Tânărul caută o echipă de 10-12 persoane cu care ar putea să înceapă călătoria, acestea trebuie să fie gata să parcurgă pe jos o asemenea distanță și să fie pregătite să doarmă sub cerul liber. Totodată, doritorii urmează a dedica expediției în jur de două săptămâni, în dependență de condițiile meteo, dar și de rapiditatea cu care se mișca echipa.

Înntr-un interviu, Vladimir a declarat că un asemenea traseu nu a fost parcurs niciodată de cineva din Moldova, iar activitatea are scopul de a demonstra moldovenilor că în țară există mai multe etnii, iar bulgarii reprezintă și ei o parte a poporului nostru. Potrivit inițiatorului acestei idei, parcurgerea acestui traseu este un vis din copilărie și are o semnificație spirituală puternică pentru el.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva | VIDEO

În pofida visurilor pe care le are Igor Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască …