Știrea zilei

Un tânăr moldovean a stăbătut, pe jos, Italia. Acum vrea să repete experiența și în Republica Moldova

Sătul de rutina zilnică, Andrei Plugaru, un tânăr din Republica Moldova, care de mai bine de doi ani lucrează în Italia, a decis să străbată peninsula pe jos, fără bani. O aventură care “l-a costat” 92 de zile și 1.966 km prin ploaie și vânt, dormind sub cerul liber sau în case părăsite.

Aventura lui Andrei Plugaru a început pe 2 septembrie. A plecat din orașul Treviso, punctul final fiind vulcanul Etna, Sicilia. A trecut prin Roma, Pisa, Napoli, Padova, dar și prin alte orașe importante. ”Mă săturasem de rutină. Eu lucrez de doi ani ca vânzător în Treviso, iar zilele curgeau toate la fel: muncă, apoi casă și tot așa.

Atunci mi-am zis că e cazul să fac ceva care să mă scoată din banalitate”, ne-a spus tânărul în vârstă de 27 de ani, care înainte de plecare s-a pregătit și sufletește, dar și fizic. ”Am început să merg pe jos din ce în ce mai mult. Câte 10 -12 kilometri în fiecare zi”. Andrei Plugaru Și a venit ziua plecării. Un rucsac în care a pus câteva baterii solare, două sticle pentru apă și o pereche de încălțări. Cu această “avere” a pornit la începtul lunii septembrie în călătoria sa. Vrea să repete experiența și în Moldova Prima zi de mers pe jos i s-a părut și cea mai grea. Andrei spune că la sfârșitul zilei s-a gândit să renunțe la idee și să se întoarcă acasă.

“M-am gândit și răzgândit. Apoi, am decis să continui și să le demonstrez oamenilor că nimic nu este imposibil”, a continuat el. RECOMANDĂRI Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit Fiecare zi a fost filmată de Andrei și filumlețul postat pe canalul său de YouTube. Astfel, tot mai multă lume a aflat că moldoveanul străbate peninsula italică pe jos și fără bani. Andrei Plugaru Tânărul își începea ziua la ora 6.00 dimineața.

De obicei, mergea cam o oră jumătate, apoi 10-15 minute se odihnea, și tot așa. În drumul său, Andrei Plugaru a întâlnit atât italieni, cât și români și moldoveni impresionați de inițiativa sa, care l-au adăpostit și i-au dat să mănânce.

Aventura prin Italia i-a dat curaj tânărului originar din Republica Moldova, iar acum își face planuri pentru următoarea călătorie. “Vreau să mă întorc acasă și să străbat la pas Moldova, dinspre sud spre nord”, ne-a mărturisit el.

libertatea.ro

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Observatorul Seismologic din Iordania: Explozia din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5

Explozia de marți din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, a calculat …