Știrea zilei

Un tânăr din Criuleni, reținut în Chișinău pentru că a jefuit un minor | VIDEO

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din r. Criuleni, anterior judecat de nenumărate ori pentru comiterea mai multor infracțiuni, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf.

În noaptea de 25 decembrie, polițiștii au fost alertați de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, comunicând că fiul minor a fost jefuit pe str. I.V.Viteazul. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, care a stabilit că minorul de 15 ani, în mod deschis a fost deposedat de telefonul mobil de model  ,,Xiaomi Redmi 7”, la prețul de 3 000 lei.

Totodată partea vătămată a mai comunicat că a plasat pe rețelele de socializare un anuț de vânzare a telefonului mobil, iar ulterior a fost apelat de către un potențial cumpărător. Astfel la data de 25 decembrie, s-au întâlnit, pentru a-l vinde, dar  individul văzând telefonul, i l-a sustras din mână fugind într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, la data de 09 ianuarie curent, suspectul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția, totodată comunicând că a sustras telefonul cu scopul de a-l vinde și a obține un profit.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru ,, jaf ”, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O echipă de cercetători din China a dezvoltat deja un vaccin pentru virusul ucigaș | VIDEO

O rază de speranță pentru combaterea coronavirusului vine tot din China. O echipă de cercetători …