Știrea zilei

Un spital din Hâncești a intrat în carantină, după ce o persoană a ascuns că a avut contact cu un infectat cu COVID-19

Spitalul din Cărpineni, raionul Hâncești, a intrat în carantină, după ce a internat o persoană din satul Bălceana, care a ascuns faptul că a contactat cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Despre aceasta anunță Primăria din Cărpineni, scrie deschide.md.

„Spitalul Cărpineni, închis în carantină pentru o perioadă de 14 zile! 24 de angajați ai spitalului sunt cu statut de „contactați” în urma internării în spital a unei paciente originare din satul Bălceana, care nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Aducem mulțumiri personalului medical pentru dedicare zi de zi în slujba sănătății cetățenilor și îi așteptăm să revină sănătoși peste 14 zile în Spitalul Cărpineni!”, anunță Primăria.

Amintim că, numărul total al celor confirmați este de 125, dintre care 45 de cazuri sunt de import. Țările din care au revenit persoanele infectate sunt: Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România și Cehia.

Alte 80 de cazuri sunt cu transmitere locală, susțin autoritățile. Dintre acestea, 32 sunt în Chișinău, 18 – în Hâncești, 5 – Căușeni, Ștefan Vodă – 4 cazuri, Ialoveni, Anenii Noi și Soroca – câte 3 cazuri confirmate, Sângerei și Șoldănești – câte 2 cazuri, și, respectiv, câte un caz la Cantemir și Râșcani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Caz nou de coronavirus într-o localitate din Orhei. Autoritățile raionale au luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului | VIDEO

Încă o persoană din raionul Orhei a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba …