Știrea zilei

Un şef al IG Carabinieri, tatăl acestuia şi un avocat, reţinuţi

Trei persoane din Cahul au fost reținute de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influenţă. Acestea ar fi pretins de la un învinuit 2 500 de euro pentru mușamalizarea cauzei penale în care acesta era vizat.

Este vorba despre comandantul de companie Cahul din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, tatăl acestuia şi un avocat, toţi trei fiind suspectaţi că ar fi cerut de la denunţător 2500 de euro ca să-l scape de dosar. Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii ar fi pretins banii, susţinând că pot influența procurorul de caz şi judecătorii din raionul Cahul să îi aplice o pedeapsă mai blândă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, iar ulterior să nu conteste la Curtea de Apel decizia primei instanţe.

Pe marginea faptelor descrise, a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 326 cod penal – trafic de influenţă, bărbaţii fiind reținuți pe un termen de 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani închisoare sau o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva | VIDEO

În pofida visurilor pe care le are Igor Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască …