Știrea zilei

Un sat din raionul Orhei, în carantină după ce un locuitor a fost testat pozitiv la COVID-19. Măsuri sporite întreprinse de autorități | FOTO

Autoritățile raionului Orhei au anunțat măsuri speciale în legătură cu instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni.

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a instituit regim de carantină în satul Pohorniceni în legătură cu confirmarea unui caz de contaminare cu noul COVID-19. Măsura este aplicată pe o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00. În caz de necesitate, perioada de carantină poate fi prelungită.

Într-un comunicat al Consiliului Raional orhei este specificat că, drept măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei se vor desfășura măsuri de identificare a locuitorilor din satul Pohorniceni posibili contactați cu pacientul infectat de COVID – 19.

„În următoarele 14 zile, în localitate sunt restricționate deplasările din și în satul Pohorniceni. Toți locuitorii satului sunt obligați să respecte condițiile de autoizolare la domiciliu, iar angajații instituțiilor publice și private nu vor merge la serviciu pe durata regimului de carantină. Lucrătorii medicali al Spitalului Raional Orhei vor acorda o atenție sporită pacienților din localitățile Pohorniceni, Piatra și Furceni.”, se menționează în comunicat.

De asemenea în sat va fi organizat un punct mobil de informare sonoră pentru locuitori, privind instituirea regimului de carantină.

În cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, a fost dispus de a verifica persoana infectată cu COVID – 19 asupra respectării regimului de autoizolare la domiciliu. În urma verificării, va fi luată decizia de a fi sau nu, trasă la răspundere conform legislației în vigoare, persoana în cauză.

Precizăm la 22 martie, potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova, erau confirmate 80 de cazuri de contaminare cu COVID-19, 106 cazuri suspecte, două cazuri vindecate și un deces.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Air Moldova: Cerem Guvernului să nu folosească compania aeriană în jocuri cu business-ul | VIDEO

Guvernarea blochează activitatea Air Moldova, susțin reprezentanţii companiei. Potrivit lor, Air Moldova ar fi accesat …