Știrea zilei

Un sat din Moldova, transformat în râu | VIDEO

Un sat din Ștefan Vodă a fost transformat în râu. Puhoaiele au spălat totul în calea lor. Iar în localitatea Gura Căinarului, raionul Florești digul de protecție, ridicat în preajma râului Răut, a cedat, iar apa a inundat totul în jur. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în urma ploilor torențiale din ultimele zile, mai multe localități și din nordul țării au fost afectate.

Inundație de proporții în localitatea Copceac din raionul Ștefan Vodă. Drumurile din sat s-au transformat într-un adevărat fluviu. Apele mari au măturat totul în calea lor, iar nivelul apei a ajuns la zeci de centimetri.

Iar gospodăriile și culturile agricole din satul Gura Căinarului, raionul Florești au fost inundate după ce digul de protecție, ridicat pe Răut, a cedat în urma ploilor torențiale. Apa se revarsă pe câmpuri, iar culturile agricole sunt în pericol.

Angajații IGSU au intervenit la pomparea apelor din mai multe beciuri, subsoluri și gospodării particulare în raioanele Soroca, Briceni, Florești, Drochia, dar și Rîșcani. Astfel, salvatorii Direcției Situații Excepționale Soroca au fost alertați să evacueze apele din mai multe gospodării și ogrăzi din localitățile, Pîrlița, Căinarii-Vechi, Lugovoe, dar și Vadeni. Totodată, conform informațiilor operative, un perete al unei case de locuit din satul Vădeni s-a surpat în urma precipitațiilor.

De asemenea, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate mai multe terenuri și culturi agricole în localitățile Cișmichioi, Ceadâr-Lunga, în UTA Gagauzia. Conform datelor preliminare, aici apele au afectat peste 220 de ha de porumb, 100 de ha de floarea soarelui, dar și 3 ha de grâu. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Elveția donează Republicii Moldova măști medicinale, mănuși și soluții dezinfectante | VIDEO

Elveția ne întinde o mână de ajutor în lupta cu coronavirus. Statul elvețian donează Republicii …