15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Un polițist moldovean, reținut la Tiraspol

Angajaţii așa-numitului al securității de stat din stânga Nistrului (MGB) au reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, la Tiraspol un poliţist moldovean sub pretextul că acesta efectua „măsuri operaţionale şi de investigaţie în afara Zonei de Securitate”.

Potrivit agenţiei infotag, anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al MGB, Maxim Kraveţ, la televiziunea locală, menţionând că acesta nu este primul incident cu implicarea poliţistului moldovean în Transnistria.

„Angajaţii MGB au obţinut informaţii precum că unul dintre colaboratorii de poliţie din RM, membru al echipei de investigare operaţională în zona cu regim sporit de securitate, desfăşoară activităţi de investigaţie în afara Zonei de Securitate. În acelaşi timp, el colecta informaţii despre angajaţii organelor de drept din RMN”, a explicat Kraveţ.

Potrivit lui, astfel de acţiuni contravin acordurilor semnate în 1992 de către Chişinău şi Tiraspol, care prevăd că membrii Grupului mixt operativ de investigaţii îşi desfăşoară activitatea în zona cu regim sporit de securitate (Tighina).

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi Biroul Politici de Reintegrare nu au comentat deocamdată cele întâmplate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 396 de cazuri noi au fost înregistrate, șase oameni au pierdut lupta cu virusul. Printre victime este și un medic, soția căruia a murit din cauza coronavirusului | VIDEO

396 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi, astfel bilanțul persoanelor …