Știrea zilei

Un olandez, învinuit de exploatarea sexuală a minorilor din Moldova

Un cetățean al Olandei învinuit de comiterea traficului de copii, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova, a fost extrădat țării noastre din Georgia. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Crimei Organizate (PCCOCS) acțiunile bărbatului cuprind perioada anilor 2015-2018, acesta fiind membru al unei rețele internaționale.

Învinuitul a profitat de situația financiară grea a unor familii dintr-o localitate din sudul republicii, astfel încât să le câștige încrederea. Acesta își selecta copii cu vârsta de până la 14 ani, cărora le oferea bunuri, dar și le facilita financiar participarea la distracții.

Odată ce le câștiga încrederea, făptașul îi invita pe copii la domiciliul său din aceeași localitate, dar și din România. Acolo, împreună cu alte persoane neidentificate, îi supunea exploatării sexuale necomerciale. Copiii, fiind dependenți de ajutorul învinuitului, nu percepeau caracterul real al celor întâmplate, afirmă PCCOCS.

Ca urmare a acțiunilor procurorilor PCCOCS și angajaților Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, făptașul a fost identificat și extrădat din Georgia pe 9 septembrie 2019, unde se afla la momentul acțiunilor procesual-penale, pentru a fi deferit justiției. Cheltuielile de extrădare vor fi încasate din contul persoanei învinuite, dacă va fi găsită vinovată.

Pentru infracțiunile de care este învinuit, cetățeanul Olandei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Utilaje medicale, oferite de compania DFM doctorilor din Republica Moldova: Spitalul de Urgență apreciază înalt donația

Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația …