Știrea zilei

Un nou SUV va fi produs în România. Ford vrea să prezinte noua mașină la salonul de la Frankfurt

Ford va produce la Craiova un nou SUV de mici dimensiuni, model care se va numi, cel mai probabil, Puma și care va fi prezentat public la salonul auto din toamnă de la Frankfurt, scrie Automotive News Europe.

Potrivit jurnaliștilor, noul Puma va fi un înlocuitor pentru SUV-ul compact Kuga, iar planul Ford est cel de a aloca mai multe resurse pentru mașinile de teren din Europa. „Crossoverele și SUV-urile sunt o zonă spre care se îndreaptă consumatorii și vom continua să creștem și să dezvoltăm acel segment de  afacere”, a declarat directorul executiv al Ford of Europe Steve Armstrong pe 16 ianuarie, anunțând în același timp un plan de restructurare pentru Europa.

SUV-ul compact va fi construit la uzina Ford din Craiova, România, și ar putea fi numit Puma, a arătat firmei de consultanţă franceză, Inovev. Modelul Kuga construit în Europa este singurul vehicul de pasageri care a făcut profit pentru divizia europeană în al doilea trimestru al anului 2018, alături de autoutilitare. Se așteaptă ca noile SUV-uri să aibă și o versiune hibridă, ca parte a planului companiei de a oferi versiuni electrice petnru toate noile modele.

Libertatea.ro

  • 3
  •  
  •  
  •  

Citește și

Incendiu pe aeroportul Otopeni. Sute de pasageri au fost evacuați | VIDEO

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineață, la un fast-food din terminalul „Plecări” al aeroportului Otopeni. …