Știrea zilei

Un nou partid pe arena politică a țării. Candu: Partidul nostru crede că Moldova poate și va reuși să iasă din acest cataclism cauzat de pierderea valorilor și promovarea nulităților | VIDEO

Un nou partid a apărut pe arena politică a țării. Partidul „Pro Moldova”, creat din foști membri ai PDM, a fost înregistrat oficial, după ce a îndeplinit toate cerințele necesare. Cu 14 deputaţi în Parlament şi peste 6 000 de membri de partid, formaţiunea a anunţat care sunt aspirațiile, ce rol va juca în demiterea Guvernului Chicu și ce planuri are pentru prezidențiale.

Liderul Partidului Politic „Pro Moldova”, Andrian Candu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă care este doctrina formațiunii, dar și care sunt aspirațiile acesteia.

ANDRIAN CANDU, preşedintele Partidului Politic „Pro Moldova”: „Suntem un partid modern de centru-dreapta care crede că Moldova poate și va reuși să iasă din acest cataclism cauzat de pierderea valorilor și promovarea nulităților. Pledăm pentru reanimarea tradițiilor noastre strămoșești impregnate cu note de tehnologii avansate și bune practici de guvernare.”

Proaspăt creată, formațiunea ar putea avea un candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, a anunțat Andrian Candu, care mai spune că partidul pe care îl conduce va juca un rol important în demiterea Guvernului Chicu.

ANDRIAN CANDU, preşedintele Partidului Politic „Pro Moldova”: „Este nevoie de o schimbare radicală și de o resetare a lucrurilor în ţară, o resetare a clasei politice şi a ţării. Iată de ce „Pro Moldova” va veni cu o decizie în privința candidatului la alegerile prezidențiale. Fără „Pro Moldova”, de astăzi înainte, nu se va realiza nimic ce ține de viața politică din Republica Moldova. „Pro Moldova” va juca un rol important în viața politică și nu doar. Vom ajunge la discuții în privința creării unei platforme parlamentare pentru răsturnarea acestui guvern și formarea unui executiv, care se va ocupa, cu adevărat, cu administrarea corectă a țării.”

Am încercat să obținem o reacție din partea Guvernului, iar consilierul pe comunicare al prim-ministrului, Vitalie Dragancea, ne-a comunicat printr-un mesaj că ”Trecutul domnului Candu reflectă verticalitatea și viziunea de care este capabil și că domnul Candu are un merit deosebit că Moldova azi este un stat îmbătrânit și subdezvoltat”.

Menționăm că Partidul „Pro Moldova” este a 63-a formațiune din Moldova. Bazele partidului au fost puse în luna februarie în urma unei scindări în Partidul Democrat. Atunci, șase deputați de la PDM, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit formațiunea și au constituit grupul parlamentar „Pro Moldova”. Din atunci și până acum, grupul a ajuns să numere 14 deputați, cu unul mai mult decât fracțiunea PDM, aflată la guvernare alături de PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …