Știrea zilei

Un nou Cod Galben pune stăpânire pe țară. Ploile au făcut ravagii | VIDEO

Nicio zi fără avertizări. Un nou cod galben de ploi puternice, grindină și vijelie a fost emis de către meteorologi, valabil pe întreg teritoriul țării. Între timp, zeci de gospodării au fost inundate de ploi, drumurile arată ca după bombardament și peste o mie șapte sute de hectare de terenuri agricole au fost inundate doar în raionul Florești.

Potrivit salvatorilor, cele mai afectate au fost raioanele Ungheni, Edineț, Rîșcani, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Soroca, Briceni, Căușeni, Florești și Glodeni.

În raionul Glodeni au fost afectate, în cea mai mare parte, drumurile locale. Din cauza revărsărilor de apă a fost inundată o porțiune semnificativă a drumului dintre satele Hîjdieni și Camenca, iar în satele Camenca, Hîjdieni, Limbenii Vechi și Danu încă persistă riscul ruperii digurilor bazinelor acvatice. Unul din satele care a avut cel mai mult de suferit este satul Cobani.

Din cauza șuvoaielor puternice de apă, pe locul unde cu doar câteva zile în urmă era drum, acum au rămas doar găuri și râpi. Potrivit comisiei raionale pentru Situații Excepționale, drumul din satul Cobani nu doar că este într-o stare dezastruoasă și este impracticabil pentru autoturisme, dar este periculos chiar și pentru pietoni.

Mai mult, a fost inundată substația electrică din preajma carierei Cobani și există riscul inundației drumului regional. Potrivit vicepreședintelui raionului Glodeni, Ion Maican, Autoritățile Publice Locale mobilizează toate resursele disponibile pentru combaterea stihiei, iar în cazul în care nu le va reuși, vor solicita ajutor din partea statului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Caz nou de coronavirus într-o localitate din Orhei. Autoritățile raionale au luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului | VIDEO

Încă o persoană din raionul Orhei a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba …